Naslovna » Izlasci » Film » Cineplexx Ušće SC: Mocartov „Don Đovani“ – direktno

Cineplexx Ušće SC: Mocartov „Don Đovani“ – direktno

U subotu, 22. oktobra od 19.00, samo u bioskopu Cineplexx Ušće SC zakazan je direktan prenos opere „Don Đovani“ iz Metropolitena u režiji Majkla Grendidža, dobitnika Toni nagrade.

Sajmon Kinlisajd debituje u Metropolitenu u naslovnoj ulozi zavodnika Don Đovanija. Metropolitenov glavni dirigent Fabio Luizi predvodi ekipu koju čine Hibla Gerzmava kao Dona Ana, Serena Malfi u ulozi Cerline, Adam Plahetka je Leporelo, Metju Rouz u ulozi Mazeta i debitant Rolando Villazón koji peva ulogu Don Otavia.

Don Đovani, uz pomoć sluge Leporela, hrli iz jednog u drugo osvajanje, ali kada pokuša da zavede Dona Anu, verenicu Don Otavija, sve kreće po zlu i razvratnik u dvoboju ubija devojčinog oca, Komptura.

U grad dolazi misteriozna Dona Elvira, za koju se ispostavlja da je Don Đovanijeva nekadašnja žrtva, koja želi da mu se osveti. Don Đovani ne preza ni od zavođenja seljančica, te nasrće i na Cerlinu, koja se upravo udala za Mazeta. Ana, Otavio, Cerlina, Mazeto i Elvira se udružuju kako bi kaznili prestupnika, ali im on svaki put, uz Leporelovu pomoć, utekne. Kada se zadesi u blizini groblja, oživljava Kompturova statua, a Don Đovani, umesto da se uplaši, poziva sablasnog kipa na večeru.

Te večeri, najpre dolazi Elvira koja i dalje voli Don Đovanija i moli ga da se promeni. Kada on to odbije, u posetu stiže statua koji traži od njega da se pokaje. Ništa ne može da natera Don Đovanija da promeni svoju prirodu, te zajedno propadaju kroz vrata pakla. Ostali likovi sada mogu u miru da nastave sa svojim životima izgovarajući naravoučenije dela: „Ovako prolaze oni koji čine zlo: smrt grešnika pokazuje kakav je bio njegov život“.

Karte za prikazivanje opere „Don Đovani“ su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. Kupovinom četiri ili više karata za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1000 RSD za sezonu 2016/2017. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.