Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Cristina Branco donosi fado u Beograd

Cristina Branco donosi fado u Beograd

U utorak 25. oktobra u Beograd stiže jedna od vodećih portugalskih diva fado muzike, jedinstvena Cristina Branco. Održaće dva koncerta, 25. i 26. oktobra, u sklopu serije koncerata Musicology Barcaffè Sessions u prostoru Bitef Art Cafe.

Cristina Branco je kao tinejdžerka slušala Billie Holiday, Janis Joplin, Joni Mitchell, pre nego što je od dede za 18. rođendan dobila album kraljice fada Amalie Rodrigues. Zbog njene muzike zaljubila se u fado.

Cristina Branco izlazi iz okvira klasičnog fada, nudeći interesantnu mešavinu osnovnog muzičkog opredeljnja sa argentinskim tangom, francuskom šansonom, kubanskim bolerom i džez baladama. Ona unosi inovaciju u jake, konzervativne i tradicionalne korene portugalske muzike. Na nastupima uvek predstavlja impresivan izbor klasika i vanvremenskih pesnika, okružena velikim kompozitorima i muzičarima, sa fascinantnim prenošenjem emocije i energije tokom živog izvođenja.

Tokom karijere Cristina Branco je izdala više od deset albuma i održala stotine koncerata širom sveta, za koje kažu da su istinski sinonim za uživanje, stil i lepotu. Ona zavređuje posebnu pažnju kao fenomen fado scene koji se graniči sa prefinjenošću, tradicijom i inovacijom.

I ovaj koncert, kao i sve ostale, ispratiće i ulepšaće ukusom i mirisom savršenog espresa generalni sponzor i partner Musicology Barcaffè Sessions-a – Barcaffè. Posetioci će još jednom uživati u jedinstvenom spoju umetnosti muzike i kafe. Koncert je dodatno pomogla kompanija Manpower Group.

Cena ulaznice je 1500 dinara.

Koncerti Cristine Branco počinju u 22 časa.
Bitef Art Cafe se nalazi na adresi Mitropolita Petra 8.

Musicology Barcaffé Sessions

Nakon Cristine Branco, u sklopu Musicology Barcaffé Sessions predstaviće se Jose James, Hindi Zahra, Gregory Porter i Meshell Ndegeocello.

Jose James, jedan od najpoznatijih glasova džeza, dolazi prvi put u Srbiju 13. i 14. novembra.

Hindi Zahra, franko-marokanska pevačica i glumica, takođe je prvi put je u Beogradu, 9. februara.

Gregory Porter, pevač koga je publika festivala želela ponovo da čuje, imaće koncert 20. i 21. aprila.

Meshell Ndegeocello, američka funk, soul, jazz, hip hop, reggae i rock pevačica i autor kompozicija ima premijeru pred srpskom publikom 26. aprila.

Karte za sve koncerte su u prodaji na prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, kao i online.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković