Naslovna » Izlasci » Akcije » Dan oslobođenja Beograda – protestni koncert
Dan oslobođenja Beograda – protestni koncert

Dan oslobođenja Beograda – protestni koncert

Na Dan oslobođenja Beograda, 20. oktobra od 18.00, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd organizovaće protestni koncert.

U saopštenju inicijative piše da će u četvrtak na Trgu republike biti poslata poruka „da se sloboda ne dobija, već osvaja“ kao i da „je niko neće izboriti za nas“.

Cilj koncerta je da se ukaže na slobodarski duh grada i da se istaknu antifašističke tekovine po kojima praznik Beograda nosi ime.

„Proslavljamo ideju grada koji pripada svim njegovim građanima, grada solidarnosti i jednakosti, u kome se ne manipuliše ni istorijom ni sadašnjošću, ni vrednostima antifašizma, kao ni javnim interesom i vladavinom prava. Proslavljamo ideju grada u kome će zajednički resursi, obrazovanje, zdravstvo, prevoz i socijalna zaštita biti javni i dostupni svim građanima. Proslavljamo svesni da će borba biti teška i duga, ali još odlučniji da odbijemo strah i ne odustanemo“, piše u saopštenju.

Na koncertu će nastupiti muzičari koji se tako pridružuju podršci pisaca, vizuelnih umetnika i brojnih javnih ličnosti na strani građana u borbi za istinu i pravdu, u borbi za grad po meri građana.

Protestni koncert – učesnici

• Jarboli
• Prti Bee Gee
• Lira Vega
• Smoke Mardeljano
• Kazna za uši
• Fish in Oil
• DJ Flip

Program vodi Marko Vidojković.

Proslava oslobođenja Beograda u organizaciji gradske vlasti

Gradska vlast je prvo planirala da organizuje centralnu gradsku proslavu takođe na Trgu republike u isto vreme kad je inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila protestni koncert. Ipak, odlučeno je da se proslava i izložba sa Trga republike premesti na plato ispred Skupštine grada Beograda.

Više o ovoj proslavi pročitajte OVDE. (danubeogradu.rs)

 

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.