Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Izena no kai“ 23. oktobra besplatno u Narodnom pozorištu

„Izena no kai“ 23. oktobra besplatno u Narodnom pozorištu

Japanska plesna grupa „Izena no kai“ u nedelju 23. oktobra od 20 časova nastupiće pred beogradskom publikom na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta.

Biće izvedeno petnaest plesova različite složenosti i dinamike, od čuvenih dvorskih iz istorije Japana, preko igara sličnih kolu, uz zvuk udaraljki, do plesova koji prenose suptilne emocije zaljubljenih, događaje u prirodi, slike iz svakodnevnog života seljaka sa ostrva… Tu su, zatim, obredni plesovi, ples sa lepezama, kao o igre bržeg ritma koje prati odgovarajuća muzika.

Zahvaljujući Ambasadi Japana u Srbiji, Narodnom pozorištu i The Tokyo Club-u ulaz za posetioce je besplatan. Sedišta nisu numerisana.      Za dž

„Izena no kai“ je jedinstvena plesna grupa sa Okinave. Osnovana je 1988. godine i od tada je imala veliki broj nastupa u Japanu, ali i širom sveta, uvek donoseći na scenu atmosferu Okinave i Amami ostrva. Od 2001. godine gostovala je u Americi, Tajvanu, Finskoj, Bugarskoj, Indoneziji, Koreji, Rumuniji, Slovačkoj i Austriji. Kako se približavaju Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine, veoma su aktivni u promociji uzbudljive i atraktivne plesne kulture ostrva. Aktuelno sedište grupe je u Tokiju.

Originalan nastup, koreografija i veliki broj živopisnih kostima čine plesne koncerte grupe veoma popularnim. „Izena no kai“ kombinuje elemente savremenog plesa sa plesom arhipelaga Rjukju, jedinstvenim i različitim od tradicionalnih igara većih japanskih ostrva.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.