Izdvajamo
Naslovna » Arhiva tagova: japan

Arhiva tagova: japan

Tokio – ispunjava sva očekivanja

Destinacije: Tokio - ispunjava sva očekivanja

Japanska prestonica Tokio zaista jeste grad trešnjinog cveta i parkova, visokih zgrada, visoke mode i visoke tehnologije, nasmejanih, ljubaznih i vrednih Japanaca, rituala i tradicije, tačnosti i umerenosti…

Pročitaj više »

Učimo japanski: Ikigai

Pronađi svoj ikigai...

U ponedeljak u zvaničnu posetu Beogradu dolazi premijer Japana Šinzo Abe, pa neka to bude povod da upoznamo jedan lep japanski pojam – ikigai.

Pročitaj više »

KC Grad: Miško Plavi na koncertu u galeriji

Miško Plavi pred japansku turneju u KC Grad

U nedelju 20. novembra od 21 čas na sasvim posebnom mestu, u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad, poznati multiinstrumentalista Miško Plavi nastupa za beogradsku publiku.

Pročitaj više »

Kinoteka: Treći Japansko-srpski filmski festival

Logo Japansko-srpskog filmskog festivala

U subotu i nedelju, 5. i 6. novembra, u Kinoteci će biti održan prvi deo 3. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF). Drugi deo, sa identičnim projekcijama, biće organizovan sedam dana kasnije u Tokiju.

Pročitaj više »

„Izena no kai“ 23. oktobra besplatno u Narodnom pozorištu

"Izena no kai"

Japanska plesna grupa „Izena no kai“ u nedelju 23. oktobra od 20 časova nastupiće pred beogradskom publikom na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta.

Pročitaj više »

Živopisne priče iz Japana u Kinoteci od 20. oktobra

Iz Japana u Kinoteku stiže pet novih filmova

Revija novih japanskih filmova pod naslovom „Živopisne priče iz Japana“ prava je poslastica za ljubitelje japanske kinematografije.

Pročitaj više »

DOB: Konvencija ChibiCon 30. i 31. januara

ChibiCon 2016, 30. i 31. januara

Ljubiteljima japanske pop kulture nije bila dovoljna redovna beogradska julska konvencija Japanizam, pa su uveli i mini konvenciju ChibiCon, koja se održava već četvrtu godinu zaredom. I poslednjeg vikenda januara u Domu omladine Beograda program će biti odličan i veoma bogat.

Pročitaj više »

Japanizam, Dom omladine od 2. do 5. jula

Japanizam - Yokai

Konvencija Japanizam biće održana od 2. do 5. jula. Beograd i Dom omladine će tada, po osmi put, postati centar dešavanja vezanih za pop-kulturu, alternativnu omladinu i Japan.

Pročitaj više »

Budo park: Aktivnosti Udruženja Kizuna

Budo park

Na Adi Ciganliji od početka leta radi Budo park, radnim danima od 16.00 do 20.00 i vikendom od 11.00 do 22.00, ukoliko je lepo vreme.

Pročitaj više »

Prvi ChibiCon od 1. do 3. februara u Domu omladine

From up on Poppy Hill

Konvencija japanske pop-kulture ChibiCon 2013, biće održana od 1. do 3. februara u Domu omladine Beograda (Makedonska 22).

Pročitaj više »

„Hikari – iz Japana Srbiji“ u Muzeju primenjene umetnosti

U Muzeju primenjene umetnosti (Vuka Karadžića 18) od 6. do 27. septembra, u organizaciji Yubido Inc. iz Tokija, biće otvorena izložba „Hikari – iz Japana Srbiji“, čiji je koordinator kustos Dejan Sandić. Postavka se sastoji od 240 eksponata i predstavlja pravi kaleidoskop različitih medija, tehničkih i umetničkih pristupa koji podržavaju i izražavaju mnoštvo pojedinčnih poetika – sumirajući i otkrivajući osnovne …

Pročitaj više »

Dani japanskog filma

Balada o Narajami

Od 8. do 11. decembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6) biće održani Dani japanskog filma. Ulaz je besplatan. Posle velikog uspeha Nedelje japanskog filma održane prošlog novembra, Ambasada Japanai KCB ponovo priređuju filmsku manifestaciju koja će podsetiti na velike trenutke japanske kinematografije ali i na nesreću koju su razorni zemljotres i još razorniji cunami doneli ovoj zemlji i …

Pročitaj više »

Japanizam 2011

Anime (flickr derio5)

Od 30. juna do 3. jula u Domu omladine Beograda društvo Sakurabana organizuje Japanizam 2011.Festival japanske pop kulture biće održan po četvrti put, a posetioci će moći da učestvuju u radionicama, predavanjima, tribinama i da prisustvuju projekcijama, prodajnom sajmu, cosplayu, izložbi… Tema festivala je „NeoBeograd – NeoTokio“, a biće predstavljeni manga stripovi, animirani filmovi, japanska muzika i moda, video igre, …

Pročitaj više »