Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Kanadski trio Dopethrone u Elektropioniru 23. oktobra

Kanadski trio Dopethrone u Elektropioniru 23. oktobra

Kanadski black/doom/sludge bend Dopethrone nastupiće, u okviru svoje turneje po Evropi, u nedelju 23. oktobra od 20 časova u klubu Elektropionir.

Ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 1000 dinara rezervacijom na e-mail resetorbooking@gmail.com, a na ulazu će karta koštati 1200 dinara.

Okarakterisani kao “najteži” trio iz Kanade, Dopethrone je nastao 2009. godine u kvartu Hochelaga, “najprljavijem getu” Montreala. Njihova muzika u sebi sadrži sumornost crnog metala, čvrstinu stila dna Nju Orleansa i mentalitet pogođenih zlom sudbinom. Oštri vokali poput krika i teška raspoloženja osobine su pravca čiji je predstavnik Dopethrone.

Trio Dopethrone nosi ime po čuvenom istoimenom albumu engleskog doom benda Electric Wizard iz 2000. godine koji je doživeo do dana osnivanja kanadske grupe tri izdanja.

Carl na bubnjevima, Vyk na basu i Vince kao gitara i vokal u diskografiji imaju četiri studijska albuma, a trenutno promovišu mini album „1312“.

Podsećamo, klub Elektropionir se nalazi u samom centru grada, na mestu gde je nekada bila pivara Đorđa Vajferta i Ignjata Bajlonija, “sa druge strane” Skadarlije, na parkingu u Cetinjskoj 15.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković