Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Kreativni centar na Sajmu knjiga 2016
Kreativni centar na Sajmu knjiga

Kreativni centar na Sajmu knjiga 2016

Između dva Sajma knjiga Kreativni centar je objavio više od 70 novih knjiga koje će biti predstavljene na predstojećem Sajmu knjiga.

Za čitaoce portala Dan u Beogradu, Kreativni centar posebno predstavlja četiri knjige…

Patrik Nes: Mi ostali samo živimo ovdeKreativni centar - Patrik Nes: Mi ostali samo živimo ovde

Nisu baš svi izabrani da se bore za opstanak planete Zemlje. Šta ako neko samo želi da završi maturu pre nego što mu dignu školu u vazduh? Ponovo! I šta ako postoje problemi koji su veći od najavljene propasti sveta za ovaj vikend? Uz novi roman Patrika Nesa mladi čitaoci doživeće nesvakidašnju čitalačku avanturu!

Patrik Nes rođen je 1971. godine u Virdžiniji. Studirao je englesku književnost na Univerzitetu u Južnoj Kaliforniji.

Pisanjem za decu i mlade počeo je da se bavi 1999. godine, kada se preselio u London. Napisao je do sada dva romana i jednu zbirku priča za odrasle i šest romana za mlade. Među njima se izdvaja trilogija Haos koji hoda, kao i knjiga Sedam minuta posle ponoći, po kojoj je napisao i scenario za film.

Osvojio je sva velika priznanja u oblasti književnosti za decu, a posebno je zanimljivo to što je Nagradu Karnegi, najznačajniju nagradu za dečje knjige u Velikoj Britaniji, osvojio čak dva puta zaredom!

Pored pisanja knjiga i scenarija, predaje kreativno pisanje na Univerzitetu Oksford i radi kao književni kritičar za engleski list Gardijan. Živi i radi u Londonu.

Kompjuteri i programiranje za decuKreativni centar - Kompjuteri i programiranje za decu

Kompjuteri i programiranje za decu veoma je korisna knjiga iz koje će deca, otvaranjem brojnih prozorčića, otkriti šta se dešava u unutrašnjosti kompjutera. Sve informacije u knjizi objašnjene su na jednostavan i razumljiv način.

Autori knjige bave se osnovnim pojmovima iz oblasti kompjutera i programiranja, kao i načinom na koji funkcionišu elektronski uređaji kojima smo svakodnevno okruženi. Namenjena je kako deci koja se tek upoznaju sa svetom moderne tehnologije tako i svima onima koji rade s decom i žele da im na lak i jednostavan način objasne osnovne pojmove iz ovih oblasti.

Ova svojevrsna azbuka moderne tehnologije sadrži opise koji su čitaocima različitih uzrasta jasni i razumljivi i bez posebnog tehnološkog predznanja. Može se čitati od korica do korica ili se otvarati po potrebama u potrazi za nekim odgovorom ili objašnjenjem u vezi s principima programiranja i funkcionisanja kompjutera.

Alan Persi: Niče za osobe pod stresom i Šekspir za zaljubljeneKreativni centar - Alan Persi: Niče za osobe pod stresom

Predstavljamo dva priručnika Alana Persija, pisca i novinara čije su oblasti interesovanja lični razvoj pojedinca i unapređenje svakodnevnog života, a specijalizovan je za literaturu za samopomoć.

Svetsku slavu stekao je knjigom „El Método Obama“, a njegov priručnik „Niče za osobe pod stresom“ postao je bestseler (u Brazilu je prodato pola miliona primeraka).

Živi u Evropi, Japanu i Sjedinjenim Državama i stalno putuje u potrazi za inspiracijom. Učestvuje na brojnim seminarima i vodi različite radionice za samousavršavanje.

„Niče za osobe pod stresom“ zabavan je i podsticajan priručnik u kojem je 99 maksima nemačkog filozofa primenjeno na različite situacije iz svakodnevnog života. Ničeova mudrost korisna je u traganju za razrešenjima mnogih problema u privatnom i poslovnom životu savremenog čoveka.

Ova knjiga može nam pomoći pri donošenju teških odluka na važnim životnim raskrsnicama, u ponovnom sticanju samopouzdanja i pronalaženju pravih rešenja.Kreativni centar - Alan Persi: Šekspir za zaljubljene

U knjizi „Šekspir za zaljubljene“ Alan Persi govori o ljubavi između dva ljudska bića i o magiji koja je obavija, a vodič su mu citati iz Šekspirovih dela. Šekspirove reči ovde su podsticaj za to da ispitamo ljubavna osećanja iz različitih uglova – zaljubljenost na prvi pogled, ljubomora, melanholija, duga ljubav, nesrećna ljubav i umetnost zavođenja samo su neka od njih.

Ovo je osvežavajuća i inspirativna knjiga za sve one koji ljubav shvataju ozbiljno.

Posetite štandove Kreativnog centra na predstojećem Sajmu knjiga, od 23. do 30. oktobra!

Kreativni centar na Sajmu knjiga

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.