Naslovna » Izlasci » Festivali » Musicology Barcaffè Sessions: Brand New Heavies 5. i 6. oktobra

Musicology Barcaffè Sessions: Brand New Heavies 5. i 6. oktobra

Sasvim novo, treće izdanje Musicology festivala – Musicology Barcaffè Sessions otvara u sredu 5. oktobra u 21 čas, u klubu Bitef Art Cafe, poznati britanski jazz-funk-soul bend Brand New Heavies.

Kako su karte za nastup najavljen za četvrtak 6. oktobar rasprodate, zakazan je još jedan koncert, dan ranije.

Podsetimo, Musicology festival je prethodne dve godine okupljao ljubitelje kvalitetnog zvuka na Kalemegdanu, poslednje nedelje jula.

Ove godine manifestacija će poprimiti drugačiji oblik, čemu podršku pruža Bitef Art Cafe, klub čije su koncertne aktivnosti iznedrile Musicology. Povodom obeležavanja 15. rođendana kluba, festival će imati svoje najduže izdanje – serija koncerata pod nazivom Musicology Barcaffè Sessions biće održana od oktobra 2016. do maja 2017. godine.

Musicology Barcaffè Sessions obraća se publici koja ume istinski da uživa u kvalitetnoj muzici i nastupima, što je retkost na ovim prostorima, navode organizatori. Svoje muzičke idole posetioci će moći da vide i čuju jako blizu i u intimnoj atmosferi, koja se izgubila održavanjem masovnih koncerata u arenama i na stadionima.

Britanska “muzička institucija” Brand New Heavies zapalila je prvo domaću, a odmah potom i svetsku muzičku scenu, na kojoj postoje preko dve decenije. Brand New Heavies su odgovorni za neke od najvećih R&B/soul hitova, i 16 Top 40 singlova, uključujući “DreamOn Dreamer” i “You’ve Got A Friend”.  Prodaja njihovih albuma broji preko dva miliona primeraka. Sa bendom sarađuje, i u Beogradu će nastupiti, vokalna umetnica Ivana Kotov poreklom iz Srbije, koja već dugo živi u Njujorku, gde ima uspešnu muzičku karijeru.

Ulaznice za koncert The Brand New Heavies su u prodaji putem prodajnih mreža eventim.rs i ddtickets.rs, po ceni od 1800 dinara. Po nešto nižim cenama se mogu rezervisati i karte za narednekoncerte, kao i kompleti za čitav festival.

Musicology Barcaffè Sessions…

…najavljuje sledeće nastupe.

Cristina Branco, najcenjenija fado pevačica današnjice, imaće koncerte 25. i 26. oktobra.

Jose James, jedan od najpoznatijih glasova džeza, dolazi prvi put u Srbiju 13. i 14. novembra.

Hindi Zahra, franko-marokanska pevačica i glumica, takođe je prvi put je u Beogradu, 9. februara.

Gregory Porter, pevač koga je publika festivala, kao i Brand New Heavies, želela ponovo da čuje, imaće koncert 20. i 21. aprila.

Meshell Ndegeocello, američka funk, soul, jazz, hip hop, reggae i rock pevačica i autor kompozicija ima premijeru pred srpskom publikom 26. aprila.

Ovogodišnji glavni partner festivala je brend Barcaffé.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković