Naslovna » Izlasci » Festivali » Peti Nušićevi dani u Pozorištu Slavija

Peti Nušićevi dani u Pozorištu Slavija

Od 20. do 30. oktobra u Pozorištu Slavija (Svetog Save 16-18) biće održan festival Nušićevi dani.

I ovaj oktobar 2016. godine kao i prethodne četiri godine u pozorište Slavija biće u znaku izvođenja dela Branislava Nušića, tako da ćete tokom ovog meseca kada se održava i Sajam knjiga moći na sceni pozorišta Slavija da vidite osam Nušićevih dela od čega polovinu kao praizvedbe, što je jedinstveno u našoj pozorišnoj praksi.

Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju posebno onih koji posećuju pozorišta i kupuju knjige, Pozorište Slavija je iako samofinansirajuće pozorište odlučilo da komplet karata za osam Nušićevih predstava koje će biti izvedene u okviru petih Nušićevih dana u pozorištu Slavija, a među kojima i jednu premijeru, ponudi svojim posetiocima po izuzetno povoljnoj ceni od 2000 RSD.

Nušićevi dani – premijera

Premijerom će biti i otvoren festival Nušićevi dani. Predstava „Generalna proba Nušića“ je vodviljska komedije u kojoj troje glumaca tumače dva i po umetnika koji se hrabro hvataju u koštac sa Nušićevim delom „Gospođa ministarka“.

Publika prati proces stvaranja predstave od prve probe do premijere. Rad na predstavi dovodi do usijanja ionako već komplikovane odnose. Ipak, posle niza peripetija, generalna proba je neočekivano uspešna i najavljuje hit predstavu…

U predstavi „Generalna proba Nušića“ publika ima priliku da vidi delove najpoznatijih scena iz Nušićeve komedije „Gospođa ministarka“, pa je ova predstava svojevrsni omaž našem najboljem komediografu.

Ranije je najavljena i premijera predstave „Žena bez srca“ ali je predstava otkazana.

 

Na festivalu možete pogledati i predstave „Opasna igra“, „Vlast“, „Ujež“, „Lopuže“, „Kako vreme brzo prolazi“ i „Prva parnica“. Ceo program pogledajte OVDE. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.