Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Besplatna pomoć pri izboru putnog osiguranja
Osiguranje

Besplatna pomoć pri izboru putnog osiguranja

Kada polazimo na put bilo službeni ili privatno, najbitnija je bezbednost tokom putovanja. Iako su šanse da nam se nezgode dogode relativno male, ipak postoje, a kada do njih dođe troškovi iznose čitavo bogatstvo.

Verovatno se mnogima od vas dogodila bar jedna nezgoda tokom putovanja počev od bolesti do izgubljenog prtljaga. Ukoliko nije, imate zaista sreće.

Zašto je bitno imati osiguranje tokom putovanja?

Problem koji se najčešće javlja prilikom putovanja jeste bolest. Troškovi samo pregleda mogu iznositi više od 100 evra, a tek lekovi ili bilo koja medicinska intervencija.

Putno osiguranje vam upravo za to i služi – da pokrije troškove i obezbedi vam najbolju moguću pomoć.

Polisa putnog zdravstvenog osuguranja kojom raspolažete pokriće troškove neophodnih lekarskih tretmana za vreme boravka u inostranstvu, medicinski prevoz i hospitalizaciju, povratak dece u zemlju prebivališta, lekove, rendgenski i ultrazvučni pregled, povratak bolesnika u zemlju prebivališta.

Međutim, tokom putovanja bolesti su samo jedan od mogućih nelagodnosti koje mogu putnika zadesiti.

Gubljenje prtljaga je, složićete se, takođe, veliki problem. Bez kupaćeg se na more definitvno može, ali bez gaća i pantalona za hladne noći nije baš ugodno. Ukoliko se u prtljagu još nalazi deo novca ili nešto od vrednosti poput laptopa, zlatnog nakita i slično, ovaj događaj se zaista može nazvati nemilim, a ono što je sigurno jeste da bi narušilo raspoloženje i dovelo odmor.

Tada se aktivira polisa osiguranja da bi nadoknadila štetu nastalu usled gubitka ili krađe prtljaga, ali i sledećih slučajeva:

  • štetu nastalu usled kašnjenja avionskog leta
  • prevodilačke usluge
  • lekove, rendgenski i ultrazvučni pregled
  • povratak bolesnika u zemlju prebivališta
  • pravnu zaštitu
  • pomoć u slučaju gubitka ili krađe putnih dokumenata

Kako odabrati osiguravajuću kuću?

Broj osiguravajućih kuća je veliki i stalno se pojavljuju neke nove. Uz to same osiguravajuće kuće nude veliki broj različitih paketa putnih polisa. Korisnik tada nije siguran kako da se snađe u moru ponuda i informacija za koje smatra da nije dovoljno ,,stručan“ da proceni.

Događa se da za istu destinaciju možete pronaći više ponuda od kojih će jedna koštati recimo 15.000 RSD, a druga 120.000 RSD. Iako zvuči kao karikiranje, ipak ovo se zaista dešava.

Da biste odabrali najbolje, a najpovoljnije osiguranje najjednostavnije bi bilo kada bi postojao neki posrednik koji bi vas uputio na najbolju ponudu.

Iako mnogi nisu upoznati sa tim, ovakav posrednik postoji i pritom je BESPLATAN! I to za bilo koju vrstu osiguranja.

Specijalizovani sajt za zastupanje u osiguranju TopOsiguranje.rs, pruža pomoć svojim klijentima da izaberu najbolju polisu, i štiti njihove interese prilikom eventualne naplate štete. Usluga koju korisnici dobijaju je besplatna iz prostog razloga što osiguravajuća kuća deo svoje zarade od vaše kupljene polise plaća agenciji. Međutim, to ne uvećava cenu vaše polise – naprotiv, zbog velikog broja klijenata uvek vam mogu obezbediti bolje uslove nego da putno osiguranje kupujete sami. Pored toga, imaju i uvid u ponude i uslove svih osiguravajućih kuća, tako da im je lakše da nađu najbolju polisu za Vaše putovanje.

Zašto je bolje ne birati sam osiguranje?

Osim što se uz pomoć posrednika filtriraju najbolje i najpovoljnije ponude koje su dobro proučene uključujući i ona ,,sitna slova” koja niko od nas ne čita, a mogu imati pogubnu poruku ukoliko se ne pročitaju, vaš lični zastupnik u osiguranju pomažu i pri (bržoj i sigurnijoj) naplati štete.

Zato preporučujemo da sledeći put kada vam zatreba putno osiguranje, ne gubite novac, vreme, ni energiju, već kontaktirajte vašeg ličnog zastupnika preko sajta TopOsiguranje.rs .

Uređuje: DuB volonteri