Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Doček 2017. u Beču
Doček u Beču: Trg ispred gradske skupštine (foto: Stadt Wien Marketing)
Doček u Beču: Trg ispred gradske skupštine (foto: Stadt Wien Marketing)

Doček 2017. u Beču

I ovoga puta doček Nove godine u Beču biće izuzetan!

Novogodišnja staza u Beču je već više od četvrt veka glavna atrakcija kako za Bečlije tako i za goste carskog grada. U noći između 31. decembra i 1. januara gradsko jezgro se pretvara u pulsirajući, svetleći centar novogodišnjih dešavanja. Oko 600.000 gostiju iz Austrije i svih delova sveta svake godine bude za doček u Beču.

Na deset bina u gradu poslednjeg dana u staroj godini već od 14 časova goste očekuje mešavina muzičkog i šou-programa. Brojni bendovi će svirati uživo, di-džejevi će puštati pop, rok, soul, bluz, fank i disko pa sve do džeza i klasične muzike.

Na trgu Graben svi zainteresovani će od 14 časova moći da učestvuju na časovima valcera koje nude bečke škole plesa.

Doček u Beču: Prater (foto: APA)
Doček u Beču: Prater (foto: APA)

Apsolutni hajlajt svake godine je prenos opere „Slepi miš“ Johana Štrausa iz Bečke državne opere. Takođe, u zabavnom parku Prater od 20 časova goste čeka bogat program kao i spektakularni vatromet koji će biti sinhronizovan uz muziku.

U Beču su mislili i na ljubitelje dobre hrane pa će u čitavom gradu na 60 štandova biti raznih specijaliteta, od gulaša, preko kobasica, carskih mrvica, krofni, vrućeg punča i šampanjca.

A u ponoć će se čuti: „Svi na valcer“! Centar Beča će biti kao najveća balska dvorana u Austriji gde će se plesati Dunavski valcer. Iznad gradske većnice vatromet će u ponoć obasjati grad a zvono Pumeriniz katedrale Sv. Stefana označiće dolazak Nove godine.

Ko sledećeg dana novu godinu želi da započne baš bečki, od 10 časova se na trgu ispred gradske većnice služi „Doručak protiv mamurluka“– a od 11 sati uživo prenosi tradicionalni bečki Novogodišnji koncert. (EuroComm)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.