Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » KC Grad: Miško Plavi na koncertu u galeriji

KC Grad: Miško Plavi na koncertu u galeriji

U nedelju 20. novembra od 21 čas na sasvim posebnom mestu, u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad, poznati multiinstrumentalista Miško Plavi nastupa za beogradsku publiku.

Milivoje Petrović, poznat kao Miško Plavi, bio je učesnik novog talasa rokenrola početkom osamdesetih, kada je svirao gitaru, bas i klavijature u bendovima VIA Talas, D’Boys, Piloti i EKV. Značajnu svetsku karijeru postiže svojim programom Music Around the World u okviru kojeg nastupa na harmonici, kombinujući džez i etno zvuk. Od 2000. godine do danas održao je više od 200 koncerata samo u Japanu, gde je i objavio album “Istok ljubi zapad”. Autor je i filmske muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Koncerti u galeriji su retki, specijalni muzički događaji. Na njima se predstavljaju vrhunski izvođači  koji eksperimentišu sa formom i žanrom u prelepom kamernom okruženju.

Karte se prodaju na ulazu, po ceni od 500 dinara.

Miško Plavi ponovo u Japanu

Čini se kao da su svi koncerti u Srbiji i svetu samo pauza između Miškovih japanskih turneja. Tako je i ovoga puta.

Koncert u Kulturnom centru Grad usko je povezan sa Miškovim nastupima na solo turneji u Japanu, koja počinje u januaru 2017. godine. Prvi koncert u Tokiju zakazan za 15. januar već je rasprodat i u toku je organizacija drugog.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković