Naslovna » Blog » Akcije i reakcije » Magičan koncert benda Placebo u Zagrebu

Magičan koncert benda Placebo u Zagrebu

Koncert koji je bend Placebo održao u četvrtak uveče u Zagrebu možda je i najbolji, kada je reč o njihovim dosadašnjim nastupima u regionu.

To su neki od komentara, koji su se mogli čuti međ’ publikom, između uzdaha nabijenih emocijama.

Placebo je bend koji kada jednom čujete uživo, poželite da ta magija traje i traje i traje… I verovatno zbog toga svaki put očekujete „za mrvicu više“.

Publika u Zagrebu, gde su se sjatili fanovi iz celog regiona, to je i dobila!

Sjajan nastup, besprekorna svirka, emotivno, iskreno… ljubavno… prožeto erotikom u svakom pokretu, pogledu ili izgovorenoj reči frontmena Brajana Molka.

Placebo publika
Foto: Marko Jadro

Set nekomercijalnih, pa nešto komercijalnijih pesama, a sve s otvarajućom „Every You And Every Me“, naterali su nas da poželimo da svirka nikada ne prestane i zauvek ostanemo pod okriljem noći u Zagrebu i dvorani „Dražen Petrović“.

Placebo je bend koji daje podršku svima onima kojima je neophodna i koji se ne osećaju baš najbolje u svojoj koži, pa je tako Brajanovo pitanje publici „da li će da ih podrži u slučaju da ipak ‘proradi’ Bregzit“ bilo suvišno.

Jer, odgovor je naravno „da“ na bilo kom jeziku iz regije ili pokretu koji pokazuje odanost.

Placebo
Foto: Marko Jadro

Oni to zaslužuju, jer su nesebični i iskreni. Muzika koju su pravili „za sebe i zbog sebe“ zavoleli su ljudi „all around the world“.

Bez ambicija da budu „giants“, Placebo je pronašao svoje mesto, tačnije utočište u srcima onih kojima je ljubav prva na pameti.

Zbog uzajamnog poštovanja i baš te ljubavi, sinoć smo nemo napustili nekadašnju „Cibonu“ i uputili se ka pogrešnom pravcu.

Jer, rastanak i povratak kući je poslednje što smo u tom trenutku želeli… (danubeogradu.rs.)