Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Markus Suckut u klubu Dot

Markus Suckut u klubu Dot

Rezident berlinskog kluba Berghain, Markus Suckut, prvi put nastupa u Beogradu, u klubu Dot.

Najtraženiji DJ i producent nemačke tehno scene otvara novi serijal žurki Hear It. Feel It. Move It. u petak, 25. novembra od 22.00.

Posle kraće pauze Hear It. Feel It. Move It. ekipa ponovo dovodi jedno poznato ime tehno scene u Beograd.

Markus Suckut započinje svoje muzičko putovanje 1999. godine i već posle nekoliko godina postaje izuzetno prepoznatljiv i cenjen u underground tehno krugovima. Njegova muzika je pronašla mesto na etiketama Cocoon Records i Figure, kao i na popularnom imprintu Radio Slave, Rekids Records.

Godine 2012. osnovao je i svoju vinil platformu po imenu SCKT, a u kolaboraciji sa Johannesom Heilom i lejbl Exile records.

Teško je svrstati nekoga ko ne voli da razmišlja o muzici na konzervativan način i nekoga ko ima toliko uticaja raznih muzičkih pravaca, a Markusova produkcija je najbolji pokazatelj o kakvom se tehnu radi.

Njegovi setovi su svestrani, iako imaju zajedničku osnovu, vrlo ih je teško opisati, možda je za to zaslužna njegova sklonost ka sanjarenju i mehaloniji. Nastupao je u najpoznatijim tehno klubovima i na festivalima širom sveta, među kojima su Womb, Berghain, Tresor, Nature One, Egg London i drugi.

U petak, 25. novembra, sa ovim renomiranim tehno majstorom pult će deliti Alexandar Ivković i Mihajlo. (danubeogradu.rs)