Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Musicology Barcaffè Sessions: Hose Džejms

Musicology Barcaffè Sessions: Hose Džejms

Festival Musicology Barcaffè Sessions se nastavlja – u nedelju 13. i ponedeljak 14. novembra u Beogradu prvi put, u klubu Bitef Art Cafe, nastupa Hose Džejms, jedan od najcenjenijih glasova svetske džez scene.

Hose Džejms (José James) je na evropskoj turneji koja, pod imenom “Madness” (Ludilo), najavljuje njegov novi album “Ljubav u vreme ludila”. Hose nastupa sa jednim od trenutno najtraženijih bubnjara, Nejtom Smitom.

“Želeo sam da prvo uživo podelim nove pesme sa fanovima, pre nego što one izađu na albumu. Mislim da je neverovatno što mogu na taj način da se povežem sa ljudima. Da vidim šta pokreće publiku. Na taj način ću moći da na album uključim samo one pesme koje su dokazale da inspirišu ljude. Divno je što na ovaj način mogu da podelim svoju muziku i što će mi fanovi pomoći da stvorim album,” kaže Džejms.

Koncert počinje u 22 časa.

Cena ulaznice je 1.500 dinara. Karte su u prodaji na prodajnim mestima Eventim i DDtickets, kao i online.

Hose Džejms je uvek u potrazi za novim muzičkim horizontima, stalno razvijajući svoj stil i brišući granice između žanrova. Poreklom iz Mineapolisa, on kombinuje svet džeza i hip-hopa, kreirajući jedinstven i zaista očaravajuć zvuk. Poznat kao džez glas hip-hop generacije, Hose kombinuje uticaje koji su drugi muzičari ostavili na njega i tako diktira sopstveni i originalan zvuk. Počev od džeza, preko soula, pa čak i dramenbejsa i izgovorene reči, on stvara sebi svojstven hibrid, koji najbolje dolazi do izražaja u njegovim nastupima.

Ili kako Los Angeles Time kaže: “Da li je Hose Džejms džez pevač ili soul pevač? Stara škola ili nova škola? Čuvar tradicije ili istraživač novih uzbuđenja? Da, da i da.”

Hose Džejms o ideji za novi album kaže sledeće.

“Rat hukti u celom svetu. Rat protiv siromašnih, protiv obojenih, protiv žena, protiv imigranata i nevine dece. Glasovi se ućutkuju, porodice ruše. U isto vreme, živimo u neverovatnom momentu društvenih protesta i digitalne komunikacije. Započeli smo novu eru globalnog povezivanja i napravili korak ka jednakim ljudskim pravima za sve, ka razumevanju. U ovom trenutku, nova generacija treba da se zapita: “Kolika je vrednost ljudskog života? Kolika je vrednost ljubavi?”

(danubeogradu.rs)

loading...