Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Novi singl: Kanda Kodža i Nebojša – Prekidi ponovo

Novi singl: Kanda Kodža i Nebojša – Prekidi ponovo

​Posle dve i po godine i ​više od 90 koncerata​ održanih širom regiona Kanda Kodža i Nebojša su objavili novi singl – „Prekidi ponovo“.

– Aktuelni album „Volja za noć“ objavili smo krajem 2014. godine i te dve godine razmaka su spontano postale praksa poslednjih desetak godina. Očigledno nam takav tajming odgovara – iskren je Nenad Pejović Neško, gitarista KKN-a.

Novi singl dostupan je na Deezeru i svim relevatnim digitalnim servisima za stream i download i samo je deo obeležavanja 25 godina rada benda.

Kanda Kodža i Nebojša u NS i BG

Kanda Kodža i Nebojša se već uveliko pripremaju za dva velika i značajna koncerta povodom proslave jubileja. Prvi ih očekuje 19. novembra u novosadskoj Fabrici.

– Novosadsku publiku oduvek smo doživljavali kao pristojnu, vernu i dobro obaveštenu! Toliko sjajne muzike je došlo iz Novog Sada… sigurno je da upravo publika ima dobar udeo u tome – kazao je Pejović, a osvrnuo se i na tradiciju prvojanuarskih beogradskih koncerata koja neće biti prekinuta ni ove godine.

Prvog dana 2017. godine Kanda Kodža i Nebojša će nastupiti u Mikser House-u.

– Kada smo počinjali sa prvojanuarskim koncertima, svirke u postnovogodišnjem mrtvilu su bile više andergraund incident nego uobičajen deo praznične ponude u prestonici, što je danas slučaj. Počelo je tako što su nas bukirali za svirku u klubu „Pazi škola“ početkom 2005. To nam se svidelo, pa smo već od sledećeg januara rešili da nastavimo sa tim terminom i tako to traje do danas. Svi se ponašaju nekako rasterećenije tih nekoliko prazničnih dana… Uglavnom sa prvojanuarskih svirki pamtim nasmejane ljude, pa nas ta atmosfera obično ponese da sviramo ono što inače u formalnijim koncertnim okolnostima ne radimo – nove pesme, improvizacije, obrade – dodao je Pejović.

Ulaznice za oba koncerta dostupne su na Gigstix prodajnim mestima, i to:
– za novosadski koncert 19. novembra u Fabrici po pretprodajnoj ceni od 600 RSD (800 RSD na veče koncerta, na vratima kluba);
– za beogradski koncert 1. januara 2017. u Mikser House-u po promotivnoj ceni od 800 RSD. (danubeogradu.rs)