Naslovna » Izlasci » Film » Slobodna zona na bis: Najbolji filmovi 2016.
Slobodna zona na bis: Beskrajna poezija
Slobodna zona na bis: Beskrajna poezija

Slobodna zona na bis: Najbolji filmovi 2016.

Filmovi za koje je publika festivala Slobodna zona pokazala najveće interesovanje tokom 12. Izdanja, biće prikazani u već poznatom terminu „na bis“.

U sredu, 16. novembra, u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće prikazana tri filma: „Beskrajna poezija“ (17.00), „Požar na moru“ (19.00) i „Yo Yo Ma: Muzika stranaca“ (21.00).

Sinopsise filmova možete da pročitate OVDE.

Istog dana od 15.00, biće organizovana premijera dokumentarnog filma „Najvažniji poziv u životu“ autorke Danice Vučenić i reditelja Mateje Rackova. U fokus filma postavlja se život, razmišljanja i problemi ljudi dospelih na listu čekanja za transplataciju organa, očekujući svoj „najvažnijji poziv u životu“.

Festival Slobodna zona je tokom šest dana u Beogradu, Nišu i Novom Sadu posetilo više od 20.000 ljudi. Verna festivalska publika, još jednom je pokazala istinsku strast za filmom, potrebu za stalnim širenjem vidika i postavljanjem pitanja koja se prećutkuju, zadiranjem u teme koje se olako zaboravljaju pod pritiskom svakodnevice.

Slobodna zona, ulazeći u novi četvorogodišnji festivalski ciklus, ostaje dosledna fokusiranju na kvalitet odabira savremene angažovane dokumentaristike i igranih ostvarenja iz celog sveta, a pet najboljih filmova po glasovima publike, krenuće na proleće na Turneju Slobodne zone, u više od 50 gradova Srbije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.