Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sport i gejming na Beogradskom sajmu
Sport i gejming za kraj novembra na Beogradskom sajmu
Sport i gejming za kraj novembra na Beogradskom sajmu

Sport i gejming na Beogradskom sajmu

Od petka 25. do nedelje 27. novembra na Beogradskom sajmu biće održane tri manifestacije – Sajam sporta, međunarodno krosfit takmičenje Belgrade Throwdown i Games Con – festival gejminga i pop kulture.

5. Međunarodni sajam sporta

25 – 27. novembar, Hale 1 i 1A

Sajam sporta predstaviće blizu sto sportskih disciplina – olimpijskih i neolimpijskih sportova, najpopularnijih, manje popularnih i kod nas gotovo nepoznatih modela takmičenja i rekreacije. Za sportove za koje je to moguće organizuju se demonstracije, mini turniri i radionice za posetioce, a za one za koje to nije – video prezentacije. Za sportske stručnjake biće organizovani seminari. Fakulteti i srednje škole koje obrazuju trenere i druge sportske radnike imaće svoje štandove, kao i zdravstvene ustanove koje brinu o zdravlju sportista, ministarstvo i nacionalne sportske organizacije, Olimpijski komitet Srbije…

Radno vreme: od 10:30 do 19 časova.
Ulaz je besplatan

1. Belgrade Throwdown 2016

26 – 27. novembar, Hala 5

Krosfit (crossfit) je sport koji beleži rast popularnosti u svetu. U pitanju je trening visokog intenziteta, koji uključuje dizanje tegova, gimnastiku i kardio aktivnosti u kratkim sekvencama, koje se menjaju različitim redosledom. Pored atletike sve češće se uključuje, ukoliko uslovi dozvoljavaju, plivanje i biciklizam. Naglasak je na intenzitetu i pokretima, pa krosfit, u najkraćem, ima formu estremne rekreacije.

U Beogradu će biti održano takmičenje u krosfitu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, za učesnike različitih uzrasta i nivoa spremnosti. Nastupiće 230 pojedinaca i 20 tročlanih timova.

Radno vreme: od 8 do 21 čas
Ulaz je besplatan

1. Games Con

25 – 27. novembar, Hala 2

Trodnevni festival gejminga i pop kulture održava se pod sloganom “Levelovati se mora!” Centralni sadržaj prvog Games Con-a su turniri u video igrama – na PC platformama, konzolama, u Board Games, Card Games i War Gaming kategorijama. Na Games Con dolazi 14 YouTube zvezda, održava se Sajam stripa, GameDesign Expo, izložba nakita, ukrasa, modnih kreacija, umetničkih radova inspirisanih pop kulturom i njenim junacima, takmičenje u cosplay performansima… Obezbeđena je Free gaming zona sa igraonicama, uz testiranja i prezentacije. U okviru Games Con-a biće održan i interesantan turnir u mačevanju, po uzoru na istorijske korene ove discipline.

Radno vreme: od 10 do 19 časova
Cena ulaznice: jednodnevna 300 dinara, trodnevna 500 dinara

(danubeogradu.rs)