Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Uskoro u Beogradu – Hard Rock Cafe
Uskoro u Beogradu - Hard Rock Cafe

Uskoro u Beogradu – Hard Rock Cafe

Poznati svetski brend Hard Rock Cafe otvara lokal u Beogradu, na mestu kafane „Ruski car“ na početku Knez Mihailove.

Preciznije, na Obilićevom vencu 29, na mestu budućeg Hard Rock Cafe-a nalazio se jedan od simbola prestonice čitave 122 godine. Umesto kafane, koja je dobila ime u čast ruskog vladara Aleksandra II Nikolajeviča Romanova, 2012. otvoren je italijanski restoran „Vapiano“.

Današnje zdanje sagrađeno je između 1922. i 1926. godine, a kao spomenik kulture nalazi se pod zaštitom države pa su zabranjeni radovi na spoljašnjosti, ali i delu unutrašnjosti objekta.

Hard Rock Cafe je lanac koji trenutno poseduje skoro 200 filijala u više od 60 zemalja. Poznati su po autentičnom ambijentu kombinacije paba i restorana, gde posetioci mogu da kupe suvenire i rekvizite sa poznatim logom, ali i da slušaju dobru muziku. Prvi Hard Rock Cafe je otvoren 1971. u Londonu, kada su Amerikanci Ajzak Tigret i Piter Morton, u potrazi za dobrim burgerom, otvorili sopstveni restoran.

Na prostorima bivše Jugoslavije prvi Hard Rock Cafe, pre nešto više od godinu i po dana, dobila je Podgorica (Zagreb je imao do 2008, ali bez licence).

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.