Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Pozorišna predstava „Izlaženje“ u baru Bivši

Pozorišna predstava „Izlaženje“ u baru Bivši

Poznati beogradski bar Bivši mesto je gde će se u subotu 10. decembra, izvođenjem predstave „Izlaženje“, premijerno dogoditi susret klabinga i pozorišta.

„Subota je dan za izlaženje“, glasi poziv autora i domaćina, a za one koji ne stignu u 20 časova na predstavu, zakazane su dve reprize – 11. i 13. decembra.

Pozorišna predstava „Izlaženje“ nastala je po romanu Barbi Marković, u režiji Jovane Tomić.

Svoj roman iz 2006. godine autorka opisuje kao „čudni prevod“ novele Tomasa Bernharda „Hodanje“, roman-remiks, književni eksperiment. U predstavi, likovi su sinteza mizantropa iz Bernhardovog dela i Beograđana, klabera, koji u zamamnom svetu elektronske muzike, žurki i plesa, preispituju sopstvene identitete i postojanje istih.

U intimnom, ekscentričnom ambijentu bara Bivši, tri prijateljice će ispričati priču o beogradskom noćnom životu, prijateljstvu i ljubavi.

Bar Bivši, zajedno sa klubom Drugstor, već godinama je na klupskoj mapi najatraktivnijih evropskih lokacija. Samim tim, predstava „Izlaženje“, jedinstven spoj klabinga i pozorišta, smeštena je u epicentru – hramu beogradske klupske scene.

U predstavi igraju Milica Stefanović, Jelena Ilić i Irma Milović. Dramaturgiju potpisuju Marko Milosavljević i Marina Ćetković, scenografiju i kostim Darinka Mihajlović, muziku je komponovao Draško Adžić, dok je autor dizajna svetla Izvanredni Bob.

Bar Bivši nalazi se na adresi Kosovska 32.

Cena ulaznice je 1000 dinara. Karte se mogu rezervisati pozivom na broj 0616283526 ili putem maila izlazenjebg@gmail.com

Projekat je podržan od Erste banke i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

(danubeogradu.rs)