Naslovna » BG servis » Atletika: Još jedan sportski spektakl u Beogradu

Atletika: Još jedan sportski spektakl u Beogradu

Trenutno se u Kombank areni postavlja atletska staza za potrebe dvoranskog Evropskog prvenstva u atletici, koje će biti održano u Beogradu od 3. do 5. marta.

– Još 45 dana je ostalo do početka najveće sportske manifestacije koja će ove godine biti održana u Beogradu. Ponovo okrećemo novi list istorije, jer smo prošle godine pravili bazen u Kombank areni za EP u vaterpolu, a sada podižemo konstrukciju atletske staze na visinu od 3,5 metara – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je obišao radove.

Mali je dodao da će Grad Beograd učiniti sve da najveći sportski događaj u Beogradu u tekućoj godini ostane zapamćen kao istinski sportski spektakl i da će ovo biti sjajna prilika za promociju sporta, ali i Beograda i Srbije.

Očekuje se dolazak više od 700 takmičara iz 48 zemalja, dok će se broj turista i gostiju našeg grada meriti u hiljadama.

– Ovo je još jedna prilika da pokažemo da organizaciono i tehnički možemo da odgovorimo izazovima koji su pred nama. Imaćemo priliku da uživo gledamo Ivanu Španović, Asmira Kolašinca, ali i ostale naše i strane sportiste, što će svakako biti jedinstven doživljaj. Do sada je prodato oko 12.000 ulaznica, što je gotovo polovina od raspoloživih karata, zbog čega pozivam sve zainteresovane da svoje ulaznice nabave što pre – poručio je Mali.

Atletika: Još jedan sportski spektakl u Beogradu

U toku je rekonstrukcija male hale, koja će biti završena do početka šampionata, a služiće za pripremu sportista za nastup.

– Mala hala Kombank arene rekonstruiše se po prvi put od kada je čitava dvorana sagrađena. Po završetku Evropskog prvenstva, mala hala će ostati na raspolaganju Beograđanima, a najviše najmlađima, jer je jedna od namera da je iskoristimo za škole sporta – dodao je gradonačelnik.

Većina infrastrukturnih ulaganja u Arenu posle završetka prvenstva ostaje za druge sadržaje, a do početka finalnog turnira košarkaške Evrolige 2018. godine ovde će biti i viseći semafor. Takav semafor je uslov za pojedina velika takmičenja, pa se benefiti za naš grad neće osetiti samo tokom prvenstva, već i kasnije.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković je otkrio da će dvorana biti spremna već 25. februara, za kada je zakazana generalna proba, odnosno takmičenje 16 reprezentacija sa Balkana. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.