Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Danielle Nicole u klubu KPTM

Danielle Nicole u klubu KPTM

d

Belgrade Afterhours i klub KPTM predstavljaju i domaću podršku – Mancha & MarkPanic/Belgrade Afterhours, Dovla i Teo Trunk.

Ulaz će za sve posetioce biti besplatan do pola jedan, a posle toga naplaćivaće se 400 RSD.

Kao rođena Njujorčanka Danielle Nicole je svoj muzički ukus razvijala pod uticajem nekih od najboljih techno DJ-eva tokom devedesetih, ključnom periodu za razvoj klupske subkulture. U jednom periodu osetila je da ne želi da doživljava energiju kultnih klubova samo kao posmatrač, već je 15 godina klupske teorije pretvorila u praksu. Na svoj način.

I tako je od 2005. postala aktivni učesnik u kreiranju tamošnje elekronske andergraund scene. Njenu muziku karakterišu intenzivni bas i mračni sint upakovani u groovy minimal zvuk.

Na početku karijere Danielle je uglavnom nastupala u popularnim njujorškim klubovima, ali je vrlo brzo postala i globalno popularna, širom Amerike, srednje i istočne Evrope, dok poslednjih godina živi i stvara u Berlinu.

Posle objave svog debitantskog EP-a izdavala je muziku pod okriljem najvećih imena i izdavačkih kuća Little Helpers, Fantastic Friends, What Now Becomes, Frequenza, Neurotraxx, Minitec Series, IRMA i Klectik. Sarađivala je sa nekim od najvećih techno artista poput Someone Else, Matt Star, Dilo, Pablo Denegri, Alland Byallo, Jonny Cruz i Francesco Assenza. (danubeogradu.rs)