Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » DOB: Koncert benda „Trula romansa“ 13. januara
"Trula romansa"
"Trula romansa"

DOB: Koncert benda „Trula romansa“ 13. januara

U petak 13. januara od 21 čas na sceni u Klubu Doma omladine je beogradski hardcore bend „Trula romansa“.

Čine ga, kako navode, Vajaga (grlo), Džoni (gitara / vokali), Sale (gitara / vokali), Bambi (bas / vokali) i Dovla (bubnjevi / vokali), koji pozivaju ljubitelje ove vrste muzike da zajedno dočekaju Srpsku novu godinu.

„Trula romansa“ nastaje 2015. godine. Nakon što je pank grupa „Miki Pirs“ ostala bez bubnjara, preostali deo ekipe odlučuje da nastavi priču formiranjem novog benda. Početkom juna 2015. godine objavljen je prvi EP sa šest pesama, od kojih je jedna obrada (Hank III – „Candidate For Suicide“).

Pred sam kraj 2015. godine, izlazi i prvi album, na kome se pored remasterizovanih pesama sa pomenutog EP-a, nalazi i pet potpuno novih numera. Album je snimljen u studiju „Mašina23″, a kao producent potpisan je Sale (PogonBGD), koji je odnedavno postao i punopravni član „Trule Romanse“.

Odrednica da je „Trula romansa“ bend naslednik „Miki Pirsa“, kako kažu, slobodno može da ide u istoriju, jer, iako je u sadašnjoj postavi zadržan skoro kompletan sastav „Miki Pirsa“, osim te činjenice, novi bend i nema previše sličnosti sa starim. „Trula romansa“ je za ovaj kratak period izdefinisala originalni zvuk, zaokružila tematski okvir koji se provlači kroz tekstove ‒ ukratko, stvoren je jedan novi, autentičan bend.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 200, a na dan koncerta 300 dinara.

(danubeogradu.rs)