Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Tri kule u Beogradu – Skyline Belgrade
Skyline Belgrade

Tri kule u Beogradu – Skyline Belgrade

U Beogradu je održana prezentacija projekta „Skyline Belgrade“, budućeg poslovno-stambenog kompleksa koji treba da se gradi na mestu bivšeg Saveznog MUP-a u Kneza Miloša.

Ovaj prostor bio je zapušten od bombardovanja 1999. godine. Projekat je vredan 200 miliona evra a obuhvatiće 68.000 kvadratnih metara.

Direktor projekta „Skyline Belgrade“ Adir el Al istakao je da će se izgradnja obaviti u dve faze.

– Prva faza treba da se završi dve i po godine posle početka, koji se očekuje u avgustu-septembru ove godine. Druga faza godinu do godinu i po dana posle toga – istakao je Adir el Al i dodao da će taj projekat postati jedan od novih simbola srpske prestonice.

Skyline Belgrade

Arhitekta projekta „Skyline Belgrade“ Ami Mur precizirao je da će se budući projekat sastojati od tri kule, od kojih će dve biti stambene, visine od 17 i 22 sprata, dok će centralna kula biti poslovna i visoka 28 spratova. Kompleks će, kako je naveo, biti povezan trgom, koji će se naslanjati na postojeći park ka mostu „Gazela“.

– Prirodna padina biće iskorišćena za izgradnju amfiteatra i drugog sadržaja za razonodu građana. Takođe je u okviru kompleksa predviđen i parking prostor na pet nivoa ispod zemlje, kao i maloprodajni prostor u prizemlju kula – istakao je Ami Mur, čija je kompanija vodeća u Izraelu i koja je učestvovala u realizaciji sličnih projekata širom sveta.

Investitor projekta „AFI Europe“ vodeća je kompanija za razvoj nekretnina i investicija u centralnoj i istočnoj Evropi. U Beogradu posluje od 2005. godine i do sada je bila angažovana na više projekata, među kojima je i „Airport City“ na Novom Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je prezentaciji i istakao da ovaj projekat predstavlja simbol napretka i novi podsticaj razvoju naše građevinske industrije, kao i celokupne privrede i otvaranju novih radnih mesta. Dodao je da je Grad uvažio mišljenje građana koji su sugerisali da bi tržni centar, koji je bio planiran na ovom mestu, napravio ogromne gužve na toj lokaciji.

Procene su da će kvadrat koštati 2.150 evra bez PDV-a. (Beoinfo)

Skyline Belgrade Skyline Belgrade Skyline Belgrade

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.