Naslovna » BG servis » Ulice Beograda: Pazite na ledenice!
Ulice Beograda: Pazite na ledenice!

Ulice Beograda: Pazite na ledenice!

Ovoga jutra, 13. januara, očekuje se da bude više od nula stepeni, samim tim sneg će da se otapa pa je glavni savet – pazite na ledenice!

Ledeni talas sa izuzetno niskim temperaturama i visokim snegom jenjava a meteorolozi upozoravaju na kišu koja će se lediti na tlu. Postoji mogućnost obrušavanja snežnih nanosa sa krovova zgrada. Takođe, doći će do formiranja ledenica koje predstavljaju opasnost za prolaznike.

Apeluje se na skupštine stambenih zgrada i stanare da na vreme obeleže i ograde trotoar kako prolaznici ne bi bili povređeni dok se ne uklone sneg i ledenice sa krovova. Skupštine zgrada treba da se organizuju i uklone sneg i ledenice sa krovova sami ukoliko je to moguće ili da angažuju profesionalne alpiniste ili dimničare da im pomognu u uklanjanju. Ova usluga je komercijalna i profesionalci će je naplatiti.

Takođe, treba obratiti pažnju na delove fasade koji su skloni padu, zaleđene, oštećene ili labave oluke koje treba popraviti. Za ove popravke stanari se mogu obratiti JKP „Gradsko stambeno“ ukoliko je njihova zgrada na održavanju kod ovog preduzeća, a ukoliko nije, mogu se obratiti preduzeću koje održava njihovu zgradu.

Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima („Beokom servis“) građani se mogu obratiti za informacije kako mogu da se uklone ledenice i sneg sa krovova.

Građani se uvek mogu besplatnim pozivom obratiti operaterima „Beokom servisa“ na broj telefona 0800-11-00-11 iz fiksne telefonije „Telekoma“ ili na broj 011/3090-007, za mobilne telefone ili druge telefonske operatere. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.