Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Da li postoje muški i ženski automobili?

Da li postoje muški i ženski automobili?

Kada kupujete automobil naravno da vam je najbitnije da znate kakve su mu performanse motora, kolika je potrošnja automobila, koliku brzinu može da razvije, udobnost tokom vožnje, i sve ostale detalje na koje potencijalni kupac obično obraća pažnju tokom kupovine automobila. Ipak, daleko od toga da smo svi isti, a žene tokom kupovine ali i same vožnje imaju neke druge prioritete.

Ravnopravnost poslova među polovima je sve više dovela do potrebe da žene moraju imati sopstveni automobil koji će im biti na raspolaganju uvek kako bi mogli obavljati svakodnevne poslove, a ovo posebno dolazi do izražaja ako se radi u životu u metropoli. Samim tim dolazi do činjenice da je sve više potencijalnim kupaca automobila ženskog pola, a to su primetili i proizvođači koji pojedine modele prilagođavaju tako da se svide nežnijem polu.

Ipak, u eri interneta je zaista bespredmetno razgovarati o tome da li se žene razumeju u automobile, a shodno poštovanju prema ženskom polu, čak i ovi uslovno rečeno posebni modeli se prave tako da zadovolje sve potrebe gradske vožnje kako bi se dame osećale komfornije za volanom. Međutim, da li uslovno rečeno postoje modeli automobila za koje možemo reći, e ok, ovo je model namenjen samo ženama.

Nismo sasvim sigurni da je takva podela uopšte moguća. Ukoliko je automobil kvalitetan, savršen dizajna, besprekornog motora, koji se sjajno pokazao u praksi, i dostupan u različitim bojama, pa kažite nam koji muškarac bi propustio da ga kupi. Proizvođač automobila iz marketinških razloga može da naglasi da bi se određeni model automobila posebno mogao svideti ženama, ali da kažemo da je neki automobil čisto ženski to apsolutno nije moguće.

Za ovakvu tvrdnju imamo nekoliko pouzdanih činjenica, a možda i najbitnija stvar je da bi automobil kome bismo i pripisali etiketu da je ženski  izgubio ogroman broj muških kupaca, a smatramo da proizvođači jednostavno sebi ne smeju da dozvole taj luksuz. Zbog toga se recimo kod naslednika Mazde 2 kaže da će se taj automobil posebno svideti ženama, dakle apsolutno ne isključuje mogućnost da taj automobil kupe i muškarci.

Zbog svega ovoga navedenog ne smatramo da je ovakva podela u modernom svetu moguća. Dizajn, savršena unutrašnjost, kvalitetna i udobna vožnja u 21. veku su postali stvar potrebe, a ne stvar luksuza, tako da je možda unisex oblast na koju proizvođači danas najviše i ciljaju novim modelima.

Ukoliko vam je potreban dodatni novac kako biste kupili jedan ovakav automobil, možete to ostvariti prodajom starog automobila, a jedna takva opcija vam se nudi preko portala otkupautomobila.com, i ponude koja je zaista jedinstvena na tržištu.

Uređuje: DuB volonteri