Naslovna » Izlasci » EBEC 2017 od 9. do 13. marta
EBEC - u okviru Beogradskih dana inženjera
EBEC - u okviru Beogradskih dana inženjera

EBEC 2017 od 9. do 13. marta

U okviru petog izdanja manifestacije Beogradski dani inženjera, na Mašinskom fakultetu se od 9. do 13. marta održava lokalna runda desetog Evropskog BEST inženjerskog takmičenja – EBEC.

Organizator EBEC-a (European BEST Engineering Competition) je Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd.

EBEC je takmičenje za studente tehničko-tehnoliških i prirodno-matematičkih fakulteta koje se odvija na lokalnom, regionalnom i evropskom nivou. Takmičenje se organizuje sa namerom da se učesnicima pruži prilika da znanja i veštine stečene na fakultetima primene u praksi.

Dve kategorije takmičenja, Timski dizajn i Studija slučaja, otvaraju mogućnost da se takmičari oprobaju u dva različita tipa inženjerskih problema – u projektovanju i konstruisanju prototipa uređaja zadate namene kao i u osmišljavanju rešenja poslovnog problema korišćenjem znanja iz oblasti inženjerstva i menadžmenta.

– EBEC je izazov koji iznova stavljamo pred sebe čitavu deceniju. Želeli smo da pružimo studentima šansu i motivaciju da naprave mali, ali veoma značajan prvi korak u svet rešavanja pravih inženjerskih problema. Takmičili smo se sami sa sobom u nameri da svake naredne godine damo bar za nijansu veći doprinos inženjerskoj zajednici u Srbiji, i istovremeno, kao organizacija ostvarimo svoju misiju – da unapredimo studente – kaže Jelena Jakšić, član izvršnog odbora BEST Beograda.

Beogradski dani inženjera za timski duh

Pored lokalne runde EBEC takmičenja, Beogradski dani inženjera studentima nude i raznovrsne radionice za razvijanje ličnih veština, interakciju sa predstavnicima kompanija, kao i Sajam nauke.

Beogradski dani inženjera imaju za cilj da se među studentima učesnicima razviju timski duh i zdrava takmičarska atmosfera i ispolje kreativnost i fleksibilnost – veštine koje će im koristiti u daljem radu.

Prijave za učešće na Beogradskim danima inženjera se otvaraju 20. februara. Više informacija o projektu možete naći na stranici ebec.best.rs. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

Jedan komentar

  1. Nisam ranije čula za ovo takmičenje, ali mislim da je odlična ideja! Nadam se da je i realizacija do sada bila uspešna. Da li moguće da dođu i oni koji nisu studenti (kao publika)?