Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Masters Of Freestyle 2017: Obračun majstora rima
Masters Of Freestyle 2017

Masters Of Freestyle 2017: Obračun majstora rima

U subotu, 11. februara od 18.00, u Delta City-ju biće održan obračun majstora rima – Masters Of Freestyle 2017.

Domaći rep turnir održava se po treći put u ovom tržnom centru.

Tročlani žiri čine domaći MC-evi i fristajleri Grashoper (Radioactive Crew), Coa DNK i Zhozi Zho (LTDFM Music) koji biraju najbolje takmičare i odlučuju ko će odneti titulu pobednika. Muziku „vrti“ DJ BKO, a voditelj programa je Kristina Belović, organizator Masters Of Freestyle-a.

Cilj svakog MC nastupa je da takmičar u slobodnom stilu uputi što jače i duhovitije „prozivke“ u obliku rima protivniku kako bi osvojio podršku publike i naklonost žirija. U nadmetanju u slobodnom stilu ocenjuju se sigurnost i snalažljivost takmičara na bini, osećaj za ritam, kao i povezanost i smisao rima.

Konačan spisak takmičara biće objavljen 10. februara u 21.00 na zvaničnoj Facebook stranici Masters Of Freestyle Srbija.

Takmičenje podrazumeva poštovanje sledećih pravila:
– učesnik MOFS MC Battle-a mora da ima najmanje 15 godina;
– u toku takmičenja je najstrože zabranjeno korišćenje psovki, vređanje protivnika na rasnoj, verskoj ili drugoj osnovi, a svako nepoštovanje ovog pravila sa sobom povlači automatsku diskvalifikaciju.

Dinamika takmičenja prilagođena je broju takmičara, a finale je podeljeno u tri runde. Temu prve runde zadaju sudije. U drugoj rundi pod nazivom „Pokvarena traka“ DJ menja instrumentale da bi takmičari pokazali kako se snalaze sa promenom ritma. Treća runda je „a capella nastup“ bez muzičke podloge.

Tri prvoplasirana učesnika osvajaju vredne nagrade.

Masters Of Freestyle

Masters Of Freestyle osnovan je 2012. godine, a učesnici i sudije su bili vodeći MC-evi domaće rap scene poput Gazda Paje, Arafata, Mlate, Foxa i Smoke Mardeljana.

Već tri godine zaredom organizuje se u saradnji sa Delta City-em, a prošlogodišnji pobednik je MC Dance. (danubeogradu.rs)