Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Prvi put u Beogradu: Hindi Zahra

Prvi put u Beogradu: Hindi Zahra

U okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions u četvrtak 9. februara od 22 časa, u prostoru Bitef art cafe, nastupa svetski poznata autorka Hindi Zahra.

Pevačica baršunastog vokala rođena u Maroku, sa prebivalištem u Parizu, sebe opisuje kao uvek nemiran, slobodan duh. Ćerka vojnika i majke koja se bavila glumom i pevanjem, rođaka muzičara koji su stvorili marokansku psihodeličnu scenu, Hindi Zahra spaja sve ove uticaje u jedno skladno i jedinstveno muzičko iskustvo.

Zahra obožava da priča priče – ali samo o sopstvenom proživljenom iskustvu – i da ih pretoči u muziku. Upoređivali su je sa Bili Holidej, Dženis Džoplin i Pati Smit. Sa malo bluza, džeza i neobičnog marokanskog etna, Zahra je gotovo sama aranžirala i stvorila svojumuziku, kao samouki multiinstrumentalista. Hindi Zahra je dobitnica prestižnih nagrada „Constantin“ i „Victoires de la Musique“.

Ulaznice za koncert po ceni od 1800 dinara rasprodate su. Više od dve nedelje zainteresovani čekaju da neko ko je kupio kartu odustane, i da ipak čuju uživo Zahru.

Za sve koji nisu obezbedili kartu na vreme, kao i za one koji se za koncert pripremaju, evo snimka jednog od hitova u unplugged verziji.

Podsećamo na preostale učesnike Musicology festivala i ograničen broj ulaznica.

Gregory Porter imaće koncert 20. i 21. aprila, a Meshell Ndegeocello, američka funk, soul, jazz, hip hop, reggae i rock pevačica i autorka ima premijeru pred srpskom publikom 26. aprila.

(danubeogradu.rs)