Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Logan
U bioskopima: Logan

U bioskopima: Logan

Od 2. marta u domaćim bioskopima prikazivaće se „Logan“ – treći i poslednji film o Vulverinu sa Hjuom Džekmenom u glavnoj ulozi.

Ovo je bolji uvid u pravog Logana, dosta mračnijeg i ozbiljnijeg nego što smo navikli, ali kojem i dalje nije problem da pokaže svoju narav jer on „zna kako to ide“.

Logan i profesor X, moraju da se pomire s nestankom X-Mena, korporacijskim vođom Natanijelom Eseksom koji vodi svet u propast, kao i Loganovim gubitkom moći samoregeneracije i Alzhajmerom.

Logan će morati da porazi Eseksa uz pomoć ženskog klona Vulverina, devojčice Laure Kini.

Originalni naslov: Logan. Dužina trajanja filma: 135 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: akcija, naučna-fantastika. Uloge: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Richard E. Grant. Reditelj: James Mangold.

Mural posvećen najpoznatijem mutantu osvanuo u Beogradu

U glavnom gradu Srbije, naslikan je mural na kome se nalazi najpoznatiji mutant, legendarni lik iz X-mena – Vulverin, urađen kao omaž ovom omiljenom liku, kog ćemo poslednji put gledati u ovoj franšizi.

Ovaj grafit je nastao pre 10 dana, a Marko Obradović Edge fotografisao je delo koje je nacrtao poznati diplomirani primenjeni slikar iz Beograda Marko Ćulum.

Logan - mural u Beogradu
Logan – mural u Beogradu

Logan „zna kako to ide“

U intervjuu za Empire Magazine, Hju Džekmen je otkrio neke od procesa transformacije kroz koje je prošao kako bi što vernije prikazao Loganov lik, što uključuje i fizički trik koji je pozajmio od britanskog glumca Džima Brodbenta: „Igrajući ulogu lika u godinama, Brodbent bi na đon cipele zalepio mali kamen kako bi ga podsećao da treba da hramlje, što sam i ja isto činio“, priznaje Džekman.

Džekmen je u ovom intervjuu u više detalja objasnio koliko mala promena poput ove može značiti za ulogu Logana: „Boli ga celo telo. Zglobovi su mu povređeni. Ranjeno mu je srce. On je psihološki oštećen“. Još je dodao da ovaj fizički pristup ulozi Logana postavlja jedno veliko pitanje: „Šta je kolateralna šteta biti Vulverin svih ovih godina?“

Da bi dobili odgovor na ovo pitanje fanovi će morati da sačekaju 2. mart kada ovaj film dolazi u bioskope širom Srbije.

Ko je Lora Kini aka mutant X-23?

U bliskoj budućnosti, Logan već umoran i iznuren, skrivajući se od sveta na meksičkoj granici, štiti i brine se o bolesnom Profesoru X. Ali, Loganovi pokušaji da se sakrije od sveta i svoje prošlosti padaju u vodu kad se pojavi mladi mutant Lora Kini (X-23), koju progone mračne sile. Ali, ko je Lora i šta mi znamo o ovom mutantu?

Lora Kini, koju je kreirao Krejg Kajl pre nego što se pojavila u strip serijalu, debitovala je u televizijskoj seriji X-men: Evolucija. Ona je mutant koji je nastao od Vulverinovog genetskog materijala. Ukupno je bilo dvadeset i dva neuspešna pokušaja da se od Vulverinovog DNK napravi ultimativni mutant kao savršeno oružje.

U bioskopima: Logan

Dvadeset i treći eksperiment (X-23) je devojčica, rođena od surogat majke naučnice, odmalena učena da bude vojnik. Njeni tvorci, nestrpljivi u čekanju da njeni mutantski geni prorade sami od sebe, počinju da je podležu bombardovanju radioaktivnim zracima kako bi ubrzali njenu mutaciju.

Stvaraju joj se kandže na rukama i nogama koje bivaju prelivene adamantijumom. Lora, nedugo zatim beži iz laboratirije ubijajući sve što joj se nalazi na putu, čak i svoju majku koja joj na samrti otkriva njeno pravo ime i sve što je vezano za nju i upućuje je na Profesora X i Vulverina. X-23 posle toga počinje potragu za Loganom (Vulverinom), jedinom osobom za koju zna, i zbog koje je nastala.

U filmu je glumi mlada glumica Dafni Kini poznata po TV seriji „Izbeglice“.

Dolazak X-23 mutanta u X men franšižu je veliki trenutak za sve fanove… (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.