Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Međunarodni salon automobila i Motopassion, od 24. marta do 2. aprila
“Godine prolaze, strast ne prestaje”
“Godine prolaze, strast ne prestaje”

Međunarodni salon automobila i Motopassion, od 24. marta do 2. aprila

Od 24. marta do 2. aprila na Beogradskom sajmu će biti održana jedna od najposećenijih izlagačkih manifestacija u Beogradu – 53. Međunarodni salon automobila. Prati ga već tradicionalno, u svom 11. izdanju, Međunarodni sajam motocikala Motopassion.

Posetiocima će se predstaviti više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila, šest brendova bicikala… Za ovu priliku na raspolaganju im je čak 10 sajamskih hala Beogradskog sajma, ukupno više od 41.000 m2 izložbenog prostora.

53. Međunarodni salon automobila

Hale 1, 1a, 2, 3, 3a, 4, 5 i otvoreni prostor

“Godine prolaze, strast ne prestaje”, moto je ovogodišnjeg sajma automobila, koji će okupiti ljubitelje četvorotočkaša, proizvođače, potencijalne kupce, prodavce, posrednike… Glamurozna izložbeno-prodajna priredba mesto je gde će se sresti i proizvođači auto delova i opreme, predstavnici pratećih industrija, strukovnih organizacija, udruženja, klubova…

U ponudi su brojni popusti, promotivne i akcijske cene, i uslovi kupovine.

Sajam je mesto na kome se noviteti afirmišu i kroz aktivno učešće posetilaca, test vožnje, nagradne igre, zabavna i takmičarska dešavanja.

Automobili godine za 2016. već su poznati.

Reprezentativni žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije, u čijem sastavu su novinari sa dugogodišnjim iskustvom u praćenju auto-moto industrije, „Automobilom godine“ proglasio je „pežo 3008“. U kategoriji do 15.000 evra to je „reno megan grand kupe“, u kategoriji preko 15.000 evra „mercedes E klase“, u kategoriji SUV izabran je „pežo 3008“.

11. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme Motopassion

Hale 7, 8 i 9

Pod motom “Lepše je na dva točka”, motocikli, kvadovi, ATV-ovi i bicikli ove godine su u čak tri hale, specijalno preuređene za izlagače i ljubitelje dvotočkaša. I ovde će biti prisutni proizvođači i prodavci rezernih delova, opreme i pribora, proizvoda prateće industrije, štandovi strukovnih organizacija, udruženja, klubova… Uz afirmaciju i promociju moto sporta i predstavljanje dostignuća svetske motoindustrije, posebna pažnja biće posvećena pratećoj opremi neophodnoj za bezbedno učešće motociklista u saobraćaju.

Radno vreme sajmova

Manifestacije se za posetioce otvaraju svakog dana u 10 časova. Radno vreme je do 20 časova, osim poslednjeg dana, 2. aprila, kada se sajam zatvara u 19 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara. Za grupne posete ulaznice koštaju 200 dinara, grupne ulaznice za đake i studente koštaju 150 dinara, a porodična ulaznica za “Family day” (četvrtak, 30. mart) 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara na sat.

Posetioci će, prvi put, uz kupljenu ulaznicu dobijati narukvicu, koju će nositi na ruci radi lakšeg i funkcionalnijeg kretanja po celokupnom sajamskom prostoru.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković