Naslovna » BG servis » „Bebi parking mesta“ u zonama tri porodilišta
Bebi parking mesto

„Bebi parking mesta“ u zonama tri porodilišta

Od 20. marta JKP „Parking servis pokreće novu akciju „Bebi parking mesto“.

Prikupljaće se novac od naplate parkiranja sa po tri posebno obeležena parking mesta ispred svakog od porodilišta koja se nalaze u zoniranom području grada. Cilj akcije je da „Parking servis“ od prikupljenih novčanih sredstava obezbedi neophodnu opremu za potrebe porodilišta.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković istakao je da preduzeće ovakvim društveno odgovornim akcijama učestvuje u poboljšanju uslova za rad svih institucija u kojima borave najmlađi.

– Posle velikog uspeha akcije „Đačko parking mesto“, u okviru koje smo donirali nastavna sredstva školama, odlučili smo da sličnu akciju sprovedemo kako bismo pomogli i porodilištima. Tokom januara smo imali sastanke sa svim direktorima bolnica, na čiju inicijativu se akcija i pokreće. Prihod ostvaren po započetom času parkiranja, prikupljen na godišnjem nivou, „Parking servis“ će iskoristiti za kupovinu neophodne opreme za porodilišta. Nadam se da ćemo ovom akcijom pomoći da se poboljšaju uslovi u zdravstvenim ustanovama – rekao je za Beoinfo Andrija Čupković.

Donacija – sledeće godine

Po tri „bebi“ parking mesta nalaze se ispred GAK „Narodni front“, Instituta za ginekologiju i akušerstvo i KBC „Zvezdara“.

Ova parking mesta biće obeležena tablom s natpisom i simboličnom slikom, u vidu nalepnice na saobraćajnom znaku ispod znaka „P“ za parkiranje. Za obeležena „bebi“ parking mesta važiće režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi.

Donacija će biti uručena porodilištima sledeće godine u ovo vreme, u vrednosti ukupnog prihoda prikupljenog od naplate parkiranja sa tri parking mesta, za svako porodilište pojedinačno.

„Parking servis“ podseća da već sprovodi sličnu akciju „Đačko parking mesto“, koja je podrazumevala obeležavanje 26 „đačkih“ parking mesta u blizini osnovnih škola u zoniranom području grada.

Za obeležena „đačka“ parking mesta takođe važi režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi, a prosečni prihod ostvaren po započetom času parkiranja, prikupljen na ovaj način, u toku prošle godine iskorišćen je za kupovinu nastavnih sredstava za škole.

Akcija je nastavljena i u novoj 2016/2017. školskoj godini. (Beoinfo)