Naslovna » BG servis » Beograđani odlučuju o izgledu novih 150 info-tabli
Novih 150 info-tabli u Beogradu

Beograđani odlučuju o izgledu novih 150 info-tabli

Krajem marta u Beogradu će početi postavljanje novih info-tabli koje će turistima iz svih krajeva sveta omogućiti lakše i praktičnije snalaženje po gradu, a do kraja ove godine taj broj bi trebalo da bude 150, objavio je „Blic“.

– Razvili smo jedinstven dizajn i sistem putokaza koji će da integrišu načine na koji ljudi percipiraju grad. Cilj ovog projekta je podržavanje nove hijerarhije učesnika u saobraćaju, gde je pešak na vrhu lestvice. Kroz ovaj sistem prikazuje se šta je sve moguće obići u gradu u vremenskom intervalu od pet minuta, čime se povećava intenzitet pešačkog kretanja, a smanjuje korišćenje privatnog automobila. Time pratimo aktuelne prakse u svetskim metropolama poput Njujorka, Moskve, Londona – izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Table će, osim na srpskom i engleskom, biti ispisane i na kineskom i ruskom jeziku.

– Kao što smo i obećali, na novim tablama će biti i ruski i kineski jezik. Očekujemo veliki broj turista iz ovih zemalja, tako da je važno da im Beograd na ovaj način bude na usluzi – rekao je Mali.

Narednih dana žitelji prestonice će na aplikaciji „Beograđani“ moći da glasaju za jednu od pet varijanti novih tabli, tačnije za boju gornjeg dela, i odluče se između crvene, žute, crne, zelene i roze.

– Želimo da uključimo građane kako bismo zajedno kreirali lepši grad – zaključio je gradonačelnik.

2 komentari

  1. U stotinama gradova sirom sveta gde ima MNOGO VISE turista iz navedenih zemanja NEMA putokaza na kineskom i ruskom. Oduvek smo bili poltroni, ostali smo i bicemo ocigledno uvek.. Prvo treba da sredimo grad osictite ulice, fasade, otvorite muzej sram vas bilo, nemoj da pozele uopste da dodju te gomile turista o kojima samo pricate po medijima a vajde od njih nikakve nema narod.

  2. Je l’ sponzor postavljanja tabli Societe Generale ili Albanija??