Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Bitefartcafe: Seun Kuti i Egypt 80, 29. i 30. marta

Bitefartcafe: Seun Kuti i Egypt 80, 29. i 30. marta

U seriji koncerata Musicology Barcaffe Sessions, još jedno značajno ime svetske afrobit scene, Seun Kuti, stiže u Bitefartcafe. On će nastupiti sa svojim bendom Egypt 80 u sredu 29. i četvrtak 30. marta.

Podsećamo vas da za događaje ove vrste vlada veliko interesovanje, pa obezbedite karte na vreme.

Ulaznice su u prodaji, po promotivnoj ceni od 1500 dinara, putem Eventim i DD Tickets mreže.

Koncerti počinju u 22 časa, a klub Bitefartcafe se nalazi na adresi Mitropolita Petra 8, u sklopu Ustanove klulture Palilula.

Seun Kuti je najmlađi sin legendarnog Fele Kutija, pionira afrobita. Sa samo devet godina Seun je izrazio želju da peva sa svojim ocem. Nedugo posle toga je počeo da nastupa sa Felom i njegovim bendom, sve do smrti oca 1997. godine. Seun je tada, u 14. godini, preuzeo ulogu frontmena benda Egypt 80. Nastavio je da prati politička i socijalna uverenja svog oca, ali je u muziku uneo i puno sopstvenog uticaja, istražujući dubine različitih tradicija afričkih naroda, u želji da kroz muziku oslika borbu stanovnika ovog kontinenta i njihovu kulturu.

Oko tri četvrtine sadašnje postave Egypt 80 čine muzičari koji su svirali sa Felom Kutijem, i često bili hapšeni i uznemiravani zajedno sa osnivačem afrobeat pokreta.

Seun Kuti je imao koncerte po celom svetu i izdao tri albuma do sada. Na nastupima u klubu Bitefartcafe, u okviru prolećne evropske turneje, predstaviće i svoj EP od 3 singla „Struggle Sounds“, za koji kaže da je odraz njegovog pravog političkog i društvenog ubeđenja.

(danubeogradu.rs)