Naslovna » Turizam » Dvorski kompleks ponovo otvoren za posetioce
Dvorski kompleks u Beogradu

Dvorski kompleks ponovo otvoren za posetioce

Dvorski kompleks u Beogradu otvoren je za turističku sezonu 2017. od 1. aprila do 31. oktobra.

Uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča, turisti imaju priliku da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog, kako bi se u prijatnoj jednoiposatnoj šetnji upoznali sa istorijom, umetnošću i kulturom kojima naša zemlja može da se ponosi.

Turistička organizacija Beograda (TOB) organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake subote i nedelje do 31. oktobra u dva redovna termina, od 11.00 i od 14.00, uz mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu. Cena ulaznice uključuje i organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.

Za sve informacije i rezervacije posetioci se mogu obratiti Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj; tel: 011 26 35 622, e-pošta: dvorskikompleks@tob.rs.

Škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja dvorove na Dedinju mogu posetiti u okviru grupnih poseta svakog radnog dana u terminima od 10.00 do 14.00 uz obaveznu najavu Kancelariji Nj.K.V. prestolonaslednika Aleksandra na broj 011 306 4050 ili putem e-pošte: kancelarija@dvor.rs. Jedna grupa može da bude sačinjena od najmanje 15 i najviše 50 posetilaca.

Ovo je četrnaesta sezona poseta dvorskom kompleksu i najposećeniji program razgledanja Beograda.

Posetioci će u okviru tura imati priliku i da se sretnu i pozdrave sa prestolonaslednikom i princezom kada god su prisutni.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što imamo priliku da otvorimo još jednu turističku sezonu i što će naši građani, kao i svi turisti, i ove godine uživati u obilascima dvorova. Istorija i uspomene koje sadrži dvorski kompleks su nepresušne i veoma je važno da ih prenesemo na mlade naraštaje i edukujemo ih. Čest je slučaj da naši građani nisu informisani o važnim umetničkim delima koja se ovde nalaze, a upravo organizovane ture su odlična prilika da ih vide uživo i nauče nešto novo – istakao je prestolonaslednik Aleksandar. (danubeogradu.rs)