Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Klub Rokanje: Šišarke, 16. marta

Klub Rokanje: Šišarke, 16. marta

Zrenjaninski alternativni rok bend „Šišarke“ pred publikom je u četvrtak 16. marta od 21 čas u klubu „Rokanje“.

Podsećamo, klub „Rokanje“ se nalazi na adresi Cetinjska 15 i posle nekoliko nedelja rada na redizajnu enterijera ponovo je otvoren proteklog vikenda.

Bend „Šišarke“ najavljuje da će izvoditi numere sa poslednjeg albuma “Crni pas”, izdatog krajem 2015. godine kod izdavačke kuće Lampshade Media, kao i stare hitove.

Grupa „Šišarke“ formirana je 2005. godine u Zrenjaninu, sa idejom da kreira i predstavlja muziku koja će biti isključivo produkt interakcije i muzikalnosti samih članova. Drugim rečima, od prvog dana bend je bio orijentisan ka stvaranju autorske muzike i svojstvenog muzičkog stila koji je bio rezultat kombinacije pomalo suprotstavljenih individualnih muzičkih ukusa.

Sredinom 2013. godine usledila je poslednja promena u sastavu benda, kada ga je napustio basista Filip Luburić, a Istok Radovanov preuzeo tu poziciju. Pored njega, danas “Šišarke” čine Aleksandar Rakita (vokal), Ivan Benović (gitara) i Zoran Radovanov (bubnjevi).

U periodu koji je usledio bend je objavio tri spota za tri singla, koja su zapravo bila plod aktuelne inspiracije i zamišljeni su kao određeni muzički izlet u nekoliko pravaca. To su numere “Mrdačica guze”, “Kome si važna” i “Tigar”. Usledio je povratak na izvorne stilske principe, čiji je rezultat  album “Crni pas”.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković