Naslovna » Izlasci » Festivali » Prolećni festival zdravlja, 5. i 6. aprila

Prolećni festival zdravlja, 5. i 6. aprila

Popularni Prolećni festival zdravlja biće održan 5. i 6. aprila u Domu omladine Beograda, uz besplatan ulaz.

Očekuje se da će manifestaciju posetiti oko 20.000 građana.

Svečano otvaranje festivala je u sredu, 5. aprila od 11.00. Biće održano oko 60 tribina i predavanja stručnjaka iz raznih oblasti medicine kako bi ljudi uvideli značaj raznih preventivnih pregleda i upoznali se sa simptomima pojedinih oboljenja, postavljali pitanja doktorima i učetvovali u razgovorima.

Nastupiće mališani iz vrtića, škola, sportskih klubova, a biće održano i vežbanje za odrasle. Svoje štandove na manifestaciji će imati domovi zdravlja, privatne ordinacije i bolnice, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom.

Građani će moći da se posavetuju sa njima oko one tematike koja ih zanima radi održavanja dobrog zdravstvenog stanja.Za dž

Domovi zdravlja i udruženja pacijenata organizovaće merenje šećera u krvi, pritiska, očne preglede, određivanje indeksa telesne mase i drugo.

Mališani će se u svom kutku zabavljati, crtati i praviti figurice od plastelina na temu zdravog života, a najbolji radovi će se nagrađivati. Biće održani i akreditovani programi za lekare i sestre.

Za ovaj festival akreditovana su tri različita programa na kojima mogu da prisustvuju zdaravstveni radnici kako bi naučili nešto novo i sakupili bodove za obnavljanje licence.

Organizator manifestacije je Udruženje „Festival zdravlja Beograd“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.