Naslovna » Izlasci » Film » U Domu omladine dokumentarac „Zapisi iz ćelije broj 12“
„Zapisi iz ćelije broj 12“, dokumentarac o predstavi
„Zapisi iz ćelije broj 12“, dokumentarac o predstavi

U Domu omladine dokumentarac „Zapisi iz ćelije broj 12“

U subotu 11. marta publika u Domu omladine ima priliku da pogleda interesantan dokumentarni film „Zapisi iz ćelije broj 12“ Marine Kovačević, a zatim i prisusvuje tribini na kojoj će biti reči o projektu.

Film prati nastanak istoimene pozorišne predstave po motivima “Zapisa iz podzemlja” M. F. Dostojevskog, rađene sa osuđenicima iz Okružnog zatvora Beograd od oktobra 2014. do 07. septembra 2015. godine kada je, nakon turneje po kazneno popravnim zavodima, predstava izvedena za javnost u Domu omladine Beograda.Za dž

Film „Zapisi iz ćelije broj 12“ premijerno je prikazan na međunarodnoj naučnoj konferenciji u Njujorku, a zatim i u američkim federalnim zatvorima u Kentakiju, Mičigenu i Sen Kventinu, gde se prikazuje kao deo programa rehabilitacije za američke osuđenike.

Predstava „Zapisi iz ćelije broj 12“ nastala je u koprodukciji Službe za tretman Okružnog zatvora u Beogradu i nevladine organizacije Centar za rehabilitaciju imaginacijom. Autorka projekta Marina Kovačević je osnivač i direktorka nevladine organizacije Centar za rehabilitaciju imaginacijom (CRI) i doktorantkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Posle prikazivanja filma sledi tribina i razgovor sa autorkom filma Marinom Kovačević i Đorđem Vasiljevićem, bivšim osuđenikom i glavnim akterom predstave i filma, o procesu spremanja predstave „Zapisi iz ćelije broj 12″.

Projekcija filma počinje u 20 časova u Velikoj sali Doma omladine.

Ulaz je besplatan. 

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković