Naslovna » Izlasci » Sport » Vežbanje u Beogradu – u prirodi

Vežbanje u Beogradu – u prirodi

Vežbanje u Beogradu pogotovo u prirodi sve je pristupačnije jer je samo tokom 2016. izgrađeno trinaest teretana na otvorenom (a možete i svake večeri da šetate po gradu – i to organizovano!).

Trenutno su u toku radovi na izgradnji još tri, u ulicama Dragice Končar i Borivoja Stevanovića na opštini Voždovac, kao i u Ivana Mičurina u Rakovici, saopštavaju iz JKP „Zelenilo – Beograd“.

Trinaest teretana na otvorenom izgrađeno je u sledećim ulicama: Stjepana Supanca na Čukarici, Bulevaru vojvode Mišića, Ustaničkoj, Ulici Karla Lukača i Matice srpske na Zvezdari, Salvadora Aljendea, Sonje Marinković, Bele Bartok i Anke Matić na Paliluli, Bloku 34 i Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu i u Marka Milanovića i Jovana Stojsavljevića u Zemunu.

Sa izgradnjom teretana „Zelenilo“ je započelo tokom 2011. godine. Danas, Beograđani imaju priliku da vežbaju u 52 teretane na otvorenom, koje ukupno imaju 281 rekvizit za vežbanje.

Ove teretane raspolažu spravama različitih tipova, na kojima je moguće izvoditi razne vežbe za sve grupe mišića.

Podloga ispod njih je različita, u zavisnosti od karakteristika sprave, od betona, trave, separisanog šljunka ili specijalne gume.

Stalno korišćenje rekvizita za vežbanje na otvorenom ukazuje na potrebu za njihovom daljom izgradnjom, tako da će JKP „Zelenilo – Beograd“ i u narednoj godini intenzivno nastaviti sa izgradnjom teretana na otvorenom širom Beograda, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.