Naslovna » Izlasci » Sport » Beogradska biciklijada od Trga republike do Ade Ciganlije

Beogradska biciklijada od Trga republike do Ade Ciganlije

U nedelju, 14. maja od 11.00, održaće se, petnaesta po redu, Beogradska biciklijada.

Više hiljada zaljubljenika u dvotočkaše, svih uzrasnih kategorija, učestvovaće u laganoj vožnji od Trga republike do Ade Ciganlije.

Bezbedni na biciklu

Pod motom „Bezbedni na biciklu“ oko 10.15 časova na bini na Trgu republike počeće informativno-zabavni program.Za dž

Učesnici će dobiti instrukcije i informacije o tome da biciklijada nije trka, već rekreativna vožnja. Takođe će se davati informacije vezane za ekološku dimenziju i recikliranje.

Na znak direktora Biciklijade kolona će lagano krenuti uz striktno poštovanje instrukcija Saobraćajne policije i organizatora.

Uz pratnju Saobraćajne policije, vožnja se nastavlja trasom: Makedonska – Dečanska – Terazijski tunel – Brankova ulica – Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina – Kružni tok – Omladinskih brigada – Jurija Gagarina – Most na Adi – Radnička ulica – Ada Ciganlija do cilja kod centralnih sportskih terena.

Po dolasku na cilj, na bini počinje program. Uz nagradnu lutriju (bicikli, turističke i sportske nagrade), biće održan koncert grupe Neverne bebe, kao i rekreativni program za decu. Program se završava oko 13.30.

Beogradska biciklijada je jedna od najpoznatijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda, koja je započeta pre više od 35 godina u organizaciji „Ilustrovane politike“ i biciklističkih radnika Beograda.

Organizator je Asocijacija „Sport za sve“ uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja. Pokrovitelj je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.