Naslovna » Turizam » Van Beograda » Romantika – za izlet van Beograda

Romantika – za izlet van Beograda

I ove turističke sezone muzejsko-turistički voz „Romantika“ saobraća na relaciji Beograd – Sremski Karlovci – Beograd.

(Ovi podaci važe za 2018.)

Tokom letnje turističke sezone, voz „Romantika“ sadrži vagone I, II i III razreda, vagon restoran, kao i vagon za bicikle.

Polazak voza iz Beograda je u 9.30, u Sremske Karlovce stiže oko 11.15. „Romantika“ stiže u Beograd oko 21.02.

Svi ljubitelji železnice i turisti pozvani su na atraktivno i romantično putovanje u sačuvanim i restauriranim garniturama voza iz tridesetih godina prošlog veka.

Cene povratne karte za ovu nesvakidašnju vožnju su pristupačne. Za III razred potrebno je izdvojiti 308 RSD, za II razred 370 RSD, a za I razred 444 RSD. Za decu i penzionere za II / III razred cena povratne karte iznosi 222 RSD.

Informacije: 011/3602-899. (danubeogradu.rs)

Muzejsko-turistički voz „Romantika“ poslednji će put za Sremske Karlovce krenuti s glavne železničke stanice 30. juna 2018. Polazak je planiran u 9.30, a cene karata za ovo putovanje su 380 dinara za treći razred, 370 za drugi, a za decu i penzionere povratna karta je 222 dinara.

Zbog izmeštanja železničke stanice Beograd, „Romantika“ će ubuduće kretati put Karlovaca s neke druge lokacije. „Srbija voz“ će naknadno objaviti mesto polaska.

Od 1. jula „Infrastruktura železnice Srbije“ će u potpunosti obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd.

Pre nekoliko dana i Beograd-Bar vozom, jedna od najdugovečnijih linija sa hiljadama prevezenih putnika, imala je svoj poslednji polazak sa Glavne železnicke stanice u Beogradu.

Naime, 15. juna tačno u 21.10, što je bilo vreme polaska tog voza decenijama, začula se duga sirena i pesma „A sad adio“. Vozovi će na toj relaciji ubuduće polaziti iz stanice Topčider, odakle će najverovatnije kretati i „Romantika“.

Inače, prvi voz ka Baru iz Beograda krenuo je 30. maja 1976. godine, a samo dva dana ranije, tom prugom prošao je „Plavi voz“ u kome su se vozili Josip Broz Tito i njegova supruga Jovanka.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.