Naslovna » BG servis » U toku sanacija igrališta u Mitićevoj rupi

U toku sanacija igrališta u Mitićevoj rupi

Na zelenoj površini na Slaviji, u Mitićevoj rupi, u toku je sanacija dečjeg igrališta a radove izvodi JKP „Zelenilo – Beograd“.

Kako bi se mališanima obezbedio bezbedan prostor za igru, igralište u gornjem delu ka Njegoševoj ulici, koje nije obnavljano duži niz godina, biće sanirano u skladu sa svim bezbednosnim standardima.

Kombinovani rekvizit koji se nalazio na ovom mestu biće zamenjen sa više novih, savremenih rekvizita za igru. Posle sanacije igralište će imati tobogan, penjalicu, vrtešku i dve njihalice. Staru podlogu od rizle zameniće nova od livene gume, koja je postala standard u izgradnji prostora za igru dece.Radovi u toku

Okolne staze, na kojima je došlo do oštećenja ploča usled sleganja terena, biće sanirane na mestima gde je to potrebno, a u planu je i sanacija tri stepeništa. Površina na kojoj će biti sanirani čvrsti zastori je 677 metara kvadratnih.

Parkovski mobilijar na ovom prostoru će takođe biti zamenjen. Predviđena je ugradnja sedam novih klupa i tri đubrijere.

Travnjak u zoni intervencije će biti obnovljen po završetku građevinskih radova na površini od 515 kvadratnih metara. Po završetku radova ovaj prostor dobiće izgled kakav zaslužuje, koji će sa obnovljenim Trgom Slavija upotpuniti savremen izgled površina u našoj prestonici. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

Jedan komentar

  1. Sve pohvale za obnovu ovog dečijeg igrališta koje je jako posećeno. Samo jedno pitanje se nameće, a to je da li se zapozavilo na spust za invalicka kolica, jer bi na taj način olakšali našim sugrađanima sa hendikepom prilaz ovom parkiću?