Naslovna » BG špijun » Besplatne ture obiska Novog Sada
Besplatne ture - Novi Sad (foto: Shutterstock)
Besplatne ture - Novi Sad (foto: Shutterstock)

Besplatne ture obiska Novog Sada

Turistička organizacija Novog Sada organizuje besplatne ture obilaska Novog Sada od juna do novembra 2017. godine.

Program besplatnih, garantovanih, turističkih tura odvijaće se po unapred utvrđenom planu, a realizovaće ga licencirani turistički vodič.

Besplatne ture obiska Novog Sada će se odvijati u toku nedelje (ponedeljak, sreda, petak i subota) na engleskom i srpskom jeziku.

Način prijave kao i registracija zainteresovanih za konkretne ture i termine biće dostupni na sajtu TONS – www.novisad.travel.

Turistička organizacija Grada Novog Sada nudi četiri turističke ture od kojih su dve standardne (Novi Sad za poneti i Petrovaradinska tvrđava) i dve tematske (Novi Sad iz jevrejskog ugla i Novi Sad iz ženskog ugla).

Prijave: kliknite OVDE.

Besplatne ture

Novi Sad iz jevrejskog ugla
Trajanje: 65-70 min. Max: 25 osoba. Ruta: Trg slobode, Jevrejska ulica, Sinagoga.
Saznaćete o prostorima koje su stvarali i u kojima su živeli članovi nekada brojne i značajne jevrejske zajednice tokom više od tri veka duge istorije Novog Sada, ali najviše o kompleksu Sinagoge kao temelju duhovnog, društvenog i kulturnog života jevrejske zajednice Novog Sada.
Vreme: 11.00-12.10 / Datum: 21. jun / Početna pozicija: Trg slobode – ispred Gradske kuće.

Novi Sad za poneti
Trajanje 65-70 min. Max: 25 osoba. Ruta: Zmaj Jovina, Dunavska ulica, Riblja pijaca, Zlatne grede, Grčkoškolska, Katolička porta.
Saznaćete o katoličkoj crkvi Ime Marijino u centru, o najstarijoj kući, Sabornoj crkvi, Vladičanskom dvoru, školama, Buni, znamenitim stanovnicima grada…
Vreme: 11.00-12.10 / Datum: 7. jun / Početna pozicija: Trg slobode – ispred Gradske kuće.

Novi Sad iz ženskog ugla
Trajanje: 70 min. Max: 25 osoba. Ruta: Trg slobode, Katolička porta, Grčkoškolska, Pašićeva, Dunavska, Dunavski park, Sonje Marinković.
Saznaćete o alternativnoj, ali ne manje vrednoj istoriji grada kroz priču o znamenitim ženama, šetnjući pri tom duž prostora, pokraj kuća u kojima su živele.
Vreme: 11.00-12.10 / Datumi: 14. jun / Početna pozicija: Trg slobode – ispred Gradske kuće.

Petrovaradinska tvrđava
Trajanje: 70 min. Max: 25 osoba. Ruta: Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova, samostan i crkva sv. Jurja, Leopoldova kapija, Gornji plato Petrovaradinske tvrđave. Saznaćete o gradnji Tvrđave i njenim graditeljima, o utvrđenjima koja su prethodila današnjoj Tvrđavi, rimokatoličkoj crkvi sv. Jurja, Mamulinoj kasarni, Tornju sa satom, Likovnom krugu, velikoj Petrovaradinskoj bici…
Vreme: 11.00-12.10 / Datumi: 28. jun / Početna pozicija: Trg vladike Nikolaja, Petrovaradin.

loading...

Jedan komentar

  1. da li če biti obilazaka krajem augusta i u septembru i kada? petrovaradin,novi sad,jevrejski ugao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.