Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Summer Stage Bitefartcafe: Koncerti koji će obeležiti leto na Kalemegadanu
Summer Stage Bitefartcafe: Keziah Jones
Summer Stage Bitefartcafe: Keziah Jones

Summer Stage Bitefartcafe: Koncerti koji će obeležiti leto na Kalemegadanu

Summer Stage Bitefartcafe-a (teniski tereni na Kalemegdanu) organizovaće nekoliko odličnih koncerata koji će obeležiti ovo leto.

Nastupiće Qzama Quartet, Krcko And Lefty, Bebel Gilberto, Marko Tolja & The Swinging Band i Keziah Jones.

Qzama Quartet, 14. jun 2017.

Qzama Quartet sačinjavaju Filip Bulatović na klaviru, Luka Ignjatovic na saksofonu, Pedja Milutinović na bubnjevima i Pera Krstajić na basu.

Qzama quartet će izvoditi njihove originalne kompozicije sa albuma „Portrait in Black and White“. Album su snimili 2014/15 godine. Pre neizbežne pauze, Qzama quartet je nastupao širom zemlje i van njenih granica.

Njihovo prisustvo na jazz sceni osvežilo je i uticalo na jazz u Srbiji. Karakteristike njihove muzike su pevljive melodije uz snažam gruv i dosta nepravilnih ritmova.

Prodaja karata na ulazu.

Krcko & Lefty Beatzz, 22. jun 2017.

Vladimir Kostadinovic „Krcko“ – bubnjevi
Strahinja Banović – truba
Luka Ignjatović – alt sax
Sava Miletić – keys
Miroslav Tovirac – bass
Special guest Ivana Vukmirović – voc

Bend Krcko & Lefty Beatzz je sastavljen zahvaljujući inspiraciji i želji Vladimira Kostadinovića da održi tradiciju hip hop, soul, funk i džez legendi. Njihov cilj je unapređenje mejnstrima i savremenog zvuka, ali pre svega pristup svim generacijama i svim ljubiteljima muzike.

Njihovi aranžmani i autorske pesme su zasnovane na funk, R & B, hip-hop i jazz uticajima muzičara, kao što su: Herbie Hancock, Mike Clark, Miles Davis, Robert Glasper, Chris Dave, Jellowstone, Kings.

Prodaja karata na ulazu.

Bebel Gilberto, 29. jun 2017.

Bebel Gilberto, višestruko nominovana umetnica za nagradu Gremi, stiže u najlepši letnji prostor u Beogradu, ovog juna sa svojim triom.

Ćerka poznatog pevača Joaoa Gilberta – stvorila je sopstveni zvuk, laid back stil bossa nove, započinjući karijeru u svojim dvadesetim u prvobitnom domu, Njujorku. Njena sinteza elektronike sa autentičnim brazilskim ritmovima i melodijama koja pluta na vrhu bossom obojenim modernim aranžmanima su je postavili među najprodavanije brazilske umetnike svih vremena.

Cene ulaznica: 1300 i 1800 RSD.

Marko Tolja & The Swinging Band, 13. jul 2017.

Jedan od najlepših glasova regiona i najšarmantijih mladih pevača, stiže po prvi put u Bitefartcafe Summer Stage.

Riječki jazz, pop i swing pevač Marko Tolja, karijeru je započeo pre desetak godina i u svojoj diskografiji ima dva albuma. Za prvi album, „Vrijeme briše istinu“,osvojio je Porin (2008), za najboljeg novog izvođača.

Cena ulaznice je 600 RSD.

Keziah Jones, 27. jul 2017.

Ovog jula nam ponovo stiže izvođač koga Beograđani iznova traže – Keziah Jones. Ovaj muzički revolucionar, poreklom iz Nigerije, svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio je žanr koji sam naziva „blufunk“.

– Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro – kaže Jones.

Ukoliko još niste isplanirali odmor, dobro je, sad znate kada morate biti u Beogradu. Ako jeste, pomerite ga, jer je ovo svirka koja se ne propušta.

Cene ulaznica su 1000 i 1500 RSD. (danubeogradu.rs)