Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Award 2017 – Beogradski festival folklora

Belgrade Award 2017 – Beogradski festival folklora

Od 3. do 7. jula biće održan Beogradski festival folklora – Belgrade Award 2017 na više lokacija.

U srpskoj prestonici na ovoj manifestaciji učestvovaće više od 400 umetnika iz 15 zemalja iz Evrope, Južne Amerike, Azije i Afrike.

Otvaranje će biti priređeno ispred Starog dvora uz defile od Starog dvora do Kalemegdana.

Beograđani i gosti prestonice, na raznim mestima, imaće priliku da vide pesmu, igru, običaje i divne nošnje zemalja učesnica festivala.

Poštovaci narodne igre će biti u prilici da do 7. jula uživaju u koncertima na Adi Ciganliji, Savskoj promenadi, Trgu republike, Bulevaru kralja Aleksandra Trgu Nikole Pašića i Sava centru, u kome će se održati završno takmičenje.

Na festivalu, koji je takmičarskog karaktera, Grad Beograd će dodeliti nagradu Beogradski pobednik za prva tri mesta, dok će organizator dodeliti pet FIDAF (Federation of national dance festivals) nagrada.

Na Beogradskom festivalu folklora će, između ostalih, nastupiti učesnici iz Rusije, Grčke, Portorika, Argentine, Turske, Indije, Rumunije, Litvanije, Bugarske, Poljske i Crne Gore, kao i veliki broj ansambala iz Srbije.

Sve dodatne informacije o mestu i početku koncerata mogu se videti na Belgrade Award. (danubeogradu.rs)

loading...

2 komentari

  1. Na Belgrade Award ne postoje jasne informacije o mestu i početku navedenih koncerata već samo okvirno predstavljen program.Da li biste bili ljubazni da nam predstavite jasnije program? Hvala

  2. Ukoliko na sajtu belgrade award promenite na srpki jezik ukoliko već niste, i izabere karticu Program dobijate detaljnije informacije.
    No kako je danas poslednji festivalski dan, od 20h je takmičarski gala program u Sava Centru, gde će sam koncert otvoriti izvoÄ‘ački ansambl KUD-a “ Sveti Sava „(inače organizatora festivala Belgrade award već 5god. zaredom), i nakon njih nastupati sve gostujuće grupe tj ansambli uz predah sa numerama mlaÄ‘ih ansambala i orkestra KUD-a „Sveti Sava“.
    Ukoliko ste zainteresovani, mogu Vam ponuditi 2 karte.