Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Nova autobuska stanica u Bloku 42 za dve godine

Nova autobuska stanica u Bloku 42 za dve godine

Nova autobuska stanica u Bloku 42 počeće da se gradi krajem ove godine a za dve godine bi trebalo da bude završena.

Ugovor o zajedničkoj izgradnji objekta autobuske stanice potpisali su u ime Grada Beograda – Siniša Mali i u ime Beogradske autobuske stanice a. d. Beograd – BAS – Anđelko Mučibabić.

Ovo je bio poslednji „papirološki“ korak koji je bilo neophodno završiti kako bi se krenulo u realizaciju ove investicije.

Nova autobuska stanica u Bloku 42

– Na ovaj način ćemo rasteretiti centar grada od teretnog saobraćaja jer u ovom trenutku ima oko 1.200 raznih autobusa koji ulaze u centar grada i dolaze na postojeću autobusku stanicu. Radovi kreću do kraja godine i za dve godine Beograd će imati novu autobusku stanicu koja će biti novi simbol grada, kao i projekat i investicija na koje ćemo biti ponosni – rekao je Mali dodajući da će sa ovom stanicom Blok 42 postati novi centar Novog Beograda.

Autobuska stanica na 13.000 kvadrata

Nova autobuska stanica u Bloku 42

Nova autobuska stanica prostiraće se na 13.000 kvadrata. Beograd ulaže zemljište, a Beogradska autobuska stanica a.d. Beograd oko 25 miliona evra, kolika je vrednost radova.

Ovo će biti jedinstvena stanica u ovom delu Evrope jer podrazumeva i međugradski, međumesni, međunarodni i turistički saobraćaj. (Beoinfo)