Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Solomun otvara Apgrade Weekend na Kalemegdanu
Mladen Solomun
Mladen Solomun

Solomun otvara Apgrade Weekend na Kalemegdanu

Jedan od muzičkih kraljeva Ibice i apsolutni vladar svetske house scene, Mladen Solomun, 7. septembra otvara ovogodišnji Apgrade Weekend u Beogradu.

Trenutno najtraženiji balkanski muzičar u svetu, rođen u Travniku, odrastao u Hamburgu, godinama je gradio posebnu konekciju sa domaćom scenom, ali istovremeno svetu otkrivao muzičke detalje ovog podneblja koji su mu doneli vrtoglavu slavu.

U proteklih pet godina Solomun neprestano dobija nagrade za naboljeg DJ-a, remiksera, izdavača, a njegov serijal žurki „Solomun +1“, koji će ove sezone imati čak 21 izdanje u gigantskom klubu Pacha, postao je uz „Music On“ Marca Carole i Svenov „Cocoon“, jedan od tri najtraženija događaja na Ibici za koje se uvek razgrabe sve ulaznice.

Pored Solomuna i Svena Vätha, svoj dolazak na treći Apgrade Weekend najavili su i titani nemačke elektronske scene Modeselektor i Michael Mayer, a od četvrtka uveče do nedelje ujutro, slušaćemo i novu generaciju techno zvezda Amelie Lens, Konstantina Sibolda i Vrila.

Domaću scenu ove godine predstavljaće Tijana T, Marko Milosavljević, Lea Dobričić, Nikola Vemić, Stevie Whisper i Vlada Janjić.

Ograničena količina trodnevnih kompleta po prvoj ceni od 1890 RSD za parter i 2990 RSD za VIP Terasu, prodaje se na svim blagajnama i putem sajtova Gigstix.com i Eventim.rs.

Apgrade Weekend biće održan od 7. do 9. septembra na Kalemegdanu, u rovu kod Vojnog muzeja.

Četvrtak, 7. septembar
Solomun
Konstantin Sibold
Lea Dobričić
Nikola Vemić

Petak, 8. septembar
Sven Väth
Amelie Lens
Tijana T
Vlada Janjić

Subota, 9. septembar
Modeselektor DJ set
Michael Mayer
Vril Live
Marko Milosavljević
Stevie Whisper

Solomun – osavremenio deep house

Iako je već dugo na sceni, sa zavidnim iskustvom iza DJ pulta, tek 2012. godina za Solomuna označava početak nezadrživog uspona na globalnom nivou.

Pošto mu čuveni Mixmag daje nagradu za najboljeg svetskog DJ-a, ubrzo sledi i trostruka pobeda na DJ Awards, na čijem tronu i danas suvereno sedi. O razmeri sadašnje popularnosti možda najbolje svedoči snimak Boiler Room seta iz meksičkog Tuluma koji se sa više od 25 miliona pregleda nalazi na samom vrhu liste najgledanijih, rame uz rame sa Carl Coxom!

Pored rezidenture u klubu Pacha, Mladen organizuje i „Solomun + LIVE“ kao i Diynamic Showcase večeri u klubovima Destino i DC10.

Njegove žurke na Ibici godišnje privuku više od stotinu hiljada fanova što ga definitivno svrstava u red najvećih muzičkih autoriteta u istoriji „Belog ostrva“. I pored toga Solomun stiže na vodeće festivale i destinacije, a njegov prebukirani ovogodišnji raspored broji više od stotinu nastupa.

Direktno je zaslužan za etabliranje, ali i osavremenjivanje deep house zvuka u rang vodećeg žanra elektronske muzike u svetu. Etiketama Dynamic i 2DIY4 otvorio je vrata mnogim umetnicima koji su danas prvoklasne zvezde za sebe, kao što su David August, Stimming, H.O.S.H i Kollektiv Trumstrasse. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.