Naslovna » Turizam » Van Beograda » Udobno i atraktivno krstarenje Drinom
Krstarenje Drinom (foto: Shutterstock)
Krstarenje Drinom (foto: Shutterstock)

Udobno i atraktivno krstarenje Drinom

Plovidba Drinom ne mora da bude adrenalinska avantura – turistima je na raspolaganju i pravo krstarenje, odnedavno jednim lepim plovilom, turističkim brodom „Grizzly“.

Ture su na relaciji Perućac – Višegrad – Perućac, duže ili kraće, po izboru. Plovidba do Višegrada, na dužini od 52 kilometra, odvija se najlepšim delom kanjona Drine, onim u kojem se zelenilo četinara spaja sa nestvarnim zelenilom vode, a kamene litice uzdižu i do hiljadu metara u nebo.

Organizovane su posete Andrićgradu, Višegradu, i čuvenom mostu na Drini kojeg je proslavio Andrićev roman „Na Drini ćuprija“, uz pratnju vodiča, po želji.

U ponudi je, na primer, i veoma atraktivna plovidba do hidroelektrane „Bajina Bašta“, trasom u dužini od 24 km u jednom pravcu.

„Grizzly“ je brod katamaranskog tipa, na dva nivoa, kapaciteta 140 mesta. Sve je podređeno uživanju, pa možete da izaberete boravak na palubi ili u zatvorenom salonu, uz laganu muziku, prezentacije na video bimu, napitak, piće, snek, obrok…

Krstarenje Drinom
Krstarenje Drinom (foto: Shutterstock)

Novo plovilo, zapravo, nosi naziv „Grizzly 2“, pošto Drinom već neko vreme turisti plove manjom verzijom otvorenog broda „Grizzly 1“, za maksimalno 60 gostiju, pa i ovo imajte u vidu kao mogućnost.

Organizator krstarenja je turistička agencija „Taratours“ iz Bajine Bašte. Polasci su sa splava restorana „Sidro“, koji se nalazi pored pontonske plaže na jezeru Perućac.

Podsećamo, od Beograda do jezera Perućac stiže se za oko tri i po sata vožnje automobilom, preko Valjeva i Bajine Bašte.

Kompleks Nacionalnog parka Tara sa rekom Drinom je po bogatstvu prirodnih odlika u samom vrhu ovog dela Balkana, i prava je šteta ne koristiti ga više, za odmor i rekreaciju u letnjim danima. Planinarenje, plivanje, sportovi na vodi, ribolov… na izuzetno kvalitetnom vazduhu, je vikend aranžman ili izlet koji uvek preporučujemo. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.