Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Ovako će izgledati Kineski kulturni centar

Ovako će izgledati Kineski kulturni centar

Zahvaljujući kompaniji Beobuild, koja javnost na svom veb sajtu redovno obaveštava o građevinskim projektima čija je realizacija u toku, u prilici smo da saznamo kako će izgledati budući Kineski kulturni centar na Novom Beogradu.

Podsetimo, ambiciozno zamišljena građevina niče na prostoru nekadašnje, u NATO bombardovanju srušene, zgrade Kineske ambasade, u Ulici Trešnjinog cveta. Kamen temeljac postavio je prošle godine kineski predsednik Si Đinping lično, zajedno sa tadašnjim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, što dodatno obavezuje projektante i investitore da sve bude završeno u roku. Kineski kulturni centar, dakle, sasvim sigurno ćemo imati u narednih godinu i po dana, odnosno najdalje početkom 2019. godine.

Na fotografiji možete da vidite kako će izgledati zgrada, a evo ukratko i najzanimljivijih detalja.

Kineski kulturni centar u Beogradu biće prvi na Balkanu, i jedan od najvećih u svetu.

Objekat ima devet spratova, sa krovnom baštom na vrhu, i dve podzemne etaže, sa garažom za 218 vozila. Čitavo zdanje podeljeno je na tri funkcionalna dela. Čine ga kulturni centar otvoren za posetioce, poslovni deo sa kancelarijskim prostorom za privredna predstavništva i apartmansko-rezidencijalni kompleks sa 19 apartmana i 35 soba za smeštaj diplomata, zaposlenih i gostujućih delegacija.

Ukupna površina objekta je veća od 32.300 m2, od čega se oko 23.400 m2 nalazi na nadzemnim etažama, visina je 32 metra, a vrednost investicije 45 miliona evra.

U projektu se može videti da su planirane brojne slobodne površine, zelenilo, parking na otvorenom…  Fasada je inspirisana kineskim slikarstvom pejzaža u tušu. Biće izgrađena u formi zida-zavese, od perforiranih aluminijumskih ploča i izolacionong stakla, a svi radovi izvode se uz upotrebu najsavremenijih ekoloških i energetski štedljivih materijala.

Izgradnju Kineskog kulturnog centra finansira državna građevinska kompanija Shandong Hi-Speed Group angažovana, između ostalog, na izgradnji autputeva u Srbiji.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.