Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Prva polovina 2017: Oko milion noćenja u Beogradu

Prva polovina 2017: Oko milion noćenja u Beogradu

Od januara do kraja juna u Beogradu je registrovano oko milion noćenja (preciznije – 993.718) u smeštajnim kapacitetima – najnoviji je podatak Sekretarijata za upravu – sektor statistike Grada Beograda.

Strani gosti ostvarili su za 22% više noćenja u odnosu na isti period prošle godine.

Najveći broj ostvarenih noćenja u prvih šest meseci ostvarili su gosti iz Izraela, ukupno 55.336 noćenja, što predstavlja porast od 649%. Slede turisti iz Kine koji su ostvarili za 128% više noćenja nego u istom perodu prošle godine.

Inostranih gostiju koji su u prvoj polovini godine boravili u našem gradu bilo je za 19% više nego u istom periodu 2016. a najbrojniji gosti bili su iz Turske, Hrvatske, BiH, Grčke, Nemačke, Slovenije, Izraela, Bugarske, Crne Gore i NR Kine.

Od ukupno 95.935 gostiju registrovanih u junu mesecu, stranih turista u Beogradu je bilo za 30% više u odnosu na isti mesec prošle godine, koji su ostvarili za 36% više noćenja.

Sudeći po statističkim podacima, Beograd je u prvoj polovini godine ostvario povećanje prihoda od turizma za iznos oko 100 miliona evra.

Jedan komentar

  1. Kako je moguće da je do juna ostvareno skoro milion noćenja, kada podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je od juna do septmebra ove godine ukupno ostvareno 779203 noćenja???